Πολλές είναι οι φορές που έχεις προβληματιστεί ή και στεναχωρηθεί, επειδή μπορεί να έχεις τσακωθεί με ένα πολύ κοντινό σου πρόσωπο. Αυτό όμως δεν είναι τόσο μεγάλο πρόβλημα, γιατί σε αυτή την περίπτωση, μπορείτε μέσα από τη συζήτηση και το διάλογο να λύσετε την όποια τυχόν παρεξήγηση και όλα να φτιάξουν. Βλέπεις, όταν έχεις ένα ορατό πρόβλημα είναι και πιο εύκολο να το λύσεις.


Όταν όμως ο «εχθρός» είναι αόρατος, τότε τα πράγματα δεν είναι το ίδιο εύκολα διαχειρίσιμα. Μιλάμε για τους τοξικούς ανθρώπους που υπάρχουν γύρω σου και χωρίς να το καταλαβαίνεις μπορεί να σου δημιουργούν θέματα στην ψυχοσύνθεση σου.

Τους τοξικούς ανθρώπους μπορείς να τους συναντήσεις στη δουλειά σου, στο κοινωνικό σου περίγυρο ακόμα και στην οικογένεια σου και στις διαπροσωπικές σου σχέσεις.

Πως θα τους αναγνωρίσεις;

Σε χειραγωγούν άψογα και συνήθως, χωρίς εσύ να το καταλαβαίνεις καν.

Ασκούν μεγάλη επιρροή επάνω σου και σε «αναγκάζουν» να κάνεις πράγματα που εκείνοι θα ήθελαν να κάνουν.

Δεν θα σου ζητήσουν ποτέ συγγνώμη γιατί θεωρούν πως όσα λένε και κάνουν είναι σωστά.

Η συμπεριφορά τους απέναντι σου  είναι με σκαμπανεβάσματα. Την μια ώρα θα είναι μέσα στην τρελή χαρά και την επόμενη, μέσα στα νεύρα και την στεναχώρια.

Η αύρα τους, νιώθεις πως σε ρίχνει ψυχολογικά και κάνεις τα προβλήματα τους δικά σου.

Σε ζηλεύουν… Είτε κοινωνικά είτε συναισθηματικά. Γι’ αυτό, θα προσπαθήσουν να σου επιβάλουν να μην κάνεις πράγματα που σε ευχαριστούν.

Όσο και να προσπαθήσεις δεν πρόκειται ποτέ να αλλάξεις την γνώμη ενός τοξικού ανθρώπου. Ακόμα και αν ξέρει ότι έχεις δίκιο.

Ένα τοξικός άνθρωπος χρησιμοποιεί απέναντί σου λέξεις που μπορεί από την φύση τους να είναι «αθώες» όμως ο τρόπος που τις διαχειρίζονται στάζει φαρμάκι.

Μην περιμένεις να χαρούν με την χαρά σου ιδιαίτερα αν είναι μεγαλύτερη από την δική τους. ΠΟΤΕ!

Πρόσεξε, μην μπερδέψεις τους ανθρώπους που σου λένε απλά την γνώμη τους και προσπαθούν να σε συμβουλέψουν ορθά, με εκείνους που προσπαθούν να σου επιβάλουν την γνώμη τους και να σε συμβουλέψουν κατά πως τους βολεύει.

Οι διαπροσωπικές θέσεις θέλουν κόπο και υπομονή. Φρόντισε, να έχεις δίπλα σου ανθρώπους που σε αγαπάνε πραγματικά και νοιάζονται για εσένα χωρίς να προσπαθούν να επωφεληθούν από την κάθε κίνηση σου που εκείνοι «υπόγεια» σε έχουν ωθήσει να επιλέξεις.

Λίγοι και καλοί!