Ξεκινάμε την ημέρα μας με κάθε πρόθεση να γυμναστούμε αλλά οι ρυθμοί της καθημερινότητας μας αναγκάζουν να το ξεχνάμε, ωστόσο μπορούμε μέσα από τις δουλειές του σπιτιού αλλά και του γραφείου να παραμένουμε σε φόρμα!

H η αρχή των παρακάτω ασκήσεων στηρίζεται στη λογική “αν ζυγίζεις αρκετά θα χάσεις και αρκετά, αν ζυγίζεις λίγο θα χάσεις λίγο”, καθώς έχει να κάνει με την καύση θερμίδων του σωματικού βάρους του καθενός.

Στο σπίτι:

Ηλεκτρική σκούπα: Η διαδικασία του σκουπίσματος με την ηλεκτρική το πρωί μας βοηθά να χάσουμε περίπου 65 θερμίδες μέσα σε 15 λεπτά. Αν μάλιστα φορέσουμε και βαράκια στους καρπούς τότε αυτόματα η καύση των θερμίδων αυξάνεται.

Γενική καθαριότητα: Εκτός από τους προφανείς λόγους (η καθαριότητα είναι η μισή αρχοντιά, μην το ξεχνάμε), η γενική καθαριότητα μπορεί να προκαλέσει καύσεις οι οποίες φτάνουν τις 250 θερμίδες!

Σκάλισμα κήπου: Ωραία εργασία και πάνω από όλα χρήσιμη στην διαδικασία αδυνατίσματος! Έχει μετρηθεί πως η ενασχόληση με τον κήπο καίει περίπου 400 θερμίδες την ώρα, νούμερο το οποίο φυσικά και μπορεί να αυξηθεί, ανάλογα με την ένταση που γίνονται οι εργασίες.

Ακούμε μουσική: Οι extra κινήσεις μας δίνουν και extra καύσεις. Ακόμη και σε μια καρέκλα η αρχή παραμένει η ίδια. Έτσι, μαζί με τις δουλειές η μουσική  μας δίνει τον τόνο να μένουμε σε διαρκή κίνηση και έτσι να καίμε και περισσότερες θερμίδες.

Στη δουλειά:

Στεκόμαστε σε όρθια θέση: Είναι δύσκολο να σηκωθούμε από τον υπολογιστή μας στη δουλειά ωστόσο μια ώρα εργασίας σε όρθια θέση σημαίνει καύσεις που αγγίζουν τις 35 θερμίδες!

Καθιστή άσκηση: Και όμως μπορεί να γίνει και να προσφέρει αρκετά. Με τα πόδια στην άκρη του γραφείου, σπρώχνουμε την καρέκλα μας ενώ με τα χέρια πάνω στο γραφείο σπρώχνουμε τον κορμό κάνοντας έτσι ένα είδος push ups καίγοντας παράλληλα και 80 θερμίδες.

Η σωστή στάση του σώματος: Αν καθόμαστε σε ευθεία θέση κρατώντας το στομάχι ευθυγραμμισμένο με τον κορμό και τους μύες σφιγμένους τότε έχουμε κάψει περίπου 15 θερμίδες μέσα σε μια ώρα.

Βάρη στο γραφείο: Καλό θα ήταν να έχουμε μικρά βαράκια κάτω από το γραφείο μας. Έτσι, όταν για παράδειγμα θα κάνουμε ένα τηλέφωνο, τότε θα έχουμε την δυνατότητα να γυμναστούμε και να πετυχαίνουμε και καύση θερμίδων αλλά και ενδυνάμωση των μυών.

Στην πόλη:

Χρησιμοποιούμε τις σκάλες: Ίσως είναι η καλύτερη άσκηση για το ανθρώπινο σώμα. Ανά 12 σκαλιά ο οργανισμό καίει 5 θερμίδες, πολύ μεγάλο νούμερο αν αναλογιστούμε πως οι σκάλες είναι μια καθημερινή συνήθεια.

Πλένουμε το αμάξι: ΟΚ, ο χρόνος μας είναι πολύ περιορισμένος μέσα στην καθημερινότητα ωστόσο αν πλύνουμε εμείς το αμάξι μας αντί να το πάμε στο πλυντήριο τότε θα έχουμε καταφέρει μέσα σε μισή ώρα να έχουμε κάψει 150 θερμίδες.

Σηκώνουμε τα ψώνια: Είναι άλλη μια καθημερινή ρουτίνα, την οποία όμως αποφεύγουμε λόγω ευκολίας (καροτσάκια). Αν παίρνουμε τα ψώνια μας στα χέρια τότε αυτόματα καίμε 5 θερμίδες και φυσικά η απόσταση που τα κουβαλάμε αλλάζει προς τα πάνω αυτό το νούμερο.

Γελάμε: Γελάμε συχνά και δυνατά! Εκτός ότι το γέλιο χαρίζει μακροζωία, μέσα σε 10 λεπτά μας βοηθά να κάψουμε 40 θερμίδες!