Αν δεν είσαι fan θα γίνεις…

Η αλόη είναι διαδεδομένη παντού πλέον. Βοηθάει σε πολλές καθημερινές ρουτινές και μια από αυτές είναι της περιποίησης. Και αν δεν την χρησιμοποιείς τότε διάβασε πέντε τρόπους που θα σε ωφελήσουν!

-Ντεμακιγιάζ

Όσο περίεργο και αν σου φαίνεται, η αλόη έχει την ικανότητα να αφαιρεί το μακιγιάζ από το πρόσωπο με μόλις ένα σκούπισμα με απλό μαντηλάκι. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να βάλεις μια μικρή ποσότητα πάνω σε ένα μαντηλάκι και… αυτό ήταν!

-Διώχνει τις ρυτίδες

Μια έρευνα το 2009 από το Annals of Dermatology απέδειξε πως η καθημερινή χρήση της αλόης προκαλεί ελαστικότητα στο δέρμα και αυτό βοηθά στην σημαντική μείωση των ρυτίδων αλλά και στην πιθανότητα εμφάνισής τους…

-Ωφελεί τα φρύδια

Τα φρύδια είναι η λεπτομέρεια σε ένα όμορφο πρόσωπο. Με ένα gel αλόης απλά μπορείς να τα κρατήσεις λαμπερά και στην… θέση τους!

-Καταπολεμά τις φλεγμονές

Δεν είναι μόνο ότι βοηθά στην καταπολέμηση της ακμής, αλλά και στις αιτίες που την προκαλούν κάτω από το δέρμα. Οι επιστήμονες ανακάλυψαν πως ένα λεπτό στρώμα αλόης μπορεί να καταπολεμήσει μακροπρόθεσμα την εμφάνιση φλεγμονών στο δέρμα!

-Κρατά το στόμα υγιές

Μια οδοντόπαστα με αλόη καταπολεμά πολύ αποτελεσματικότερα την εμφάνιση τερηδόνας, ενώ βοηθά σε πρηξίματα και ουλίτιδες.