Η αλήθεια είναι πως όλες μας συχνά πυκνά, αγαπάμε να πειραματιζόμαστε με τα μαλλιά μας. Είτε με το μήκος, είτε με το χρώμα, είτε με το χτένισμα. Και, φυσικά, είναι αρκετές οι φορές που έχουμε επιζητήσει μακριά και πλούσια μαλλιά.

Το ξέρω ότι σε αγχώνει το γεγονός ότι δεν είναι εύκολο να μακρύνεις τα μαλλιά σου, όμως δεν είναι και ακατόρθωτο. Υπάρχουν κάποια χρυσά tips που θα σε βοηθήσουν να μακρύνεις τα μαλλιά σου ευκολότερα και γρηγορότερα από όσο νόμιζες.

1. Μετά το λούσιμο μην τρίβεις δυνατά τα μαλλιά σου με την πετσέτα. Σκούπισέ τα ταμποναριστά και με χαλαρές κινήσεις, γιατί αλλιώς σπας την τρίχα.

2. Θέλεις ίσια μαλλιά; Αλλά τα θέλεις και μακριά; Μπορείς να χρησιμοποιήσεις το ισιωτικό σου αλλά με προσοχή. Αρχικά, δεν χρησιμοποιούμε ζεστό ισιωτικό σε βρεγμένα μαλλιά. ΟΥΔΕΠΟΠΟΤΕ! Μπορείς να χρησιμοποιήσεις πιστολάκι ώστε να φορμάρεις τα μαλλιά σου και μετά να εφαρμόσεις ένα ειδικό λαδάκι ώστε να προστατεύσεις την τρίχα σου από τη θερμότητα.

3. Το ήξερες ότι τα μαλλιά μας φθείρονται ακόμα και στον ύπνο μας; Για να τα κρατήσεις σε φόρμα και να αποφύγεις τα σπασίματα στις άκρες χρησιμοποίησε μεταξωτές μαξιλαροθήκες αντί για βαμβακερές, ώστε να μειωθεί η τριβή με την τρίχα σου.

4. Όχι, καυτό νερό στο μπάνιο! Το πολύ ζεστό νερό αποδυναμώνει την τρίχα σου οπότε επέλεξε να λούζεσαι με χλιαρό νερό αν δεν αντέχεις το κρύο νερό στο λούσιμο.

5. Και, ναι! Δεν είναι μύθος αλλά η πραγματικότητα. Όσο πιο συχνά κουρεύεσαι τόσο πιο γρήγορα μακραίνουν τα μαλλιά σου. Καλό θα ήταν μια φορά το μήνα λοιπόν να κουρεύεις τα μαλλιά σου, ώστε να αποφύγεις την ψαλίδα και τις ουρές που εμποδίζουν τα μαλλιά σου να μακρύνουν!

Τώρα έχεις όλα τα φόντα που χρειάζεσαι για να μακρύνεις τα μαλλιά σου εύκολα, γρήγορα και κυρίως αποτελεσματικά! Μην παραλείπεις να τους βάζεις μάσκες, μαλακτικό και λαδάκια ώστε να φαίνονται λαμπερά και περιποιημένα!