Ακόμα κι αν τα editorial μόδας που έχεις διαβάσει μετρούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού, σίγουρα κάποια στιγμή έχει πέσει το μάτι σου πάνω στον όρο «color blocking». Η βασική αρχή του color blocking είναι να συνδυάζεις σε ένα σύνολο διαφορετικά χρώματα κι αποχρώσεις.color-blocking-6

Επειδή ο συνδυασμός χρωμάτων δεν είναι πάντοτε εύκολη υπόθεση πολλές γυναίκες που θέλουν να ακολουθήσουν αυτό το look εγκαταλείπουν γρήγορα την προσπάθεια από φόβο μήπως τελικά βγουν έξω ντυμένες σαν ουράνιο τόξο και φάνε πρόστιμο από την αστυνομία της μόδας.

Επειδή όμως η μόδα και το στυλ θέλουν τόλμη, φαντασία και πολλούς πολλούς πειραματισμούς, ακολουθεί η περίληψη του κεφαλαίου “How to colorblock”:

Επιστροφή στα θρανία

Θυμάστε το πρώτο μάθημα των Καλλιτεχνικών όπου μάθαμε για τον τροχό των χρωμάτων και κατά συνέπεια για τα ψυχρά και ζεστά χρώματα, για τα βασικά και τα δευτερεύοντα ,κοκ; Αν όχι, τότε μια επανάληψη θα σας χρειαστεί αν θέλετε να εφαρμόσετε με επιτυχία το color blocking.

Τα βασικά χρώματα είναι το κόκκινο, το κίτρινο και το μπλε και μετά ακολουθούν τα παράγωγά τους που είναι το πράσινο, το μοβ και το πορτοκαλί. Ο πιο εύκολος τρόπος για να πετύχετε ένα αρμονικό αποτέλεσμα είναι να ξεκινήσετε τους συνδυασμούς χρησιμοποιώντας ζεύγη χρωμάτων που βρίσκονται το ένα δίπλα στο άλλο κι όχι απέναντι. Για παράδειγμα, συνδυάστε το κόκκινο με το πορτοκαλί ή το μοβ, το κίτρινο με το απαλό πράσινο ή το μουσταρδί αλλά όχι το κόκκινο με το πετρόλ (μπλε-πράσινο).color-wheel-1

Τι μπορούν να κάνουν όσες δεν αγαπούν το χρώμα αλλά έλκονται από τη φωτεινή πλευρά των χρωμάτων

Αν η γκαρνταρόμπα σας περιλαμβάνει τις ουδέτερες αποχρώσεις μόνο (άσπρο, μαύρο, καφέ, γκρι) τότε μην βιαστείτε να κάνετε color blocking γιατί το πιθανότερο είναι να αγοράσετε ρούχα που θα φορέσετε μία φορά στη ζωή σας και μετά θα κρυφτούν σε κάποια γωνιά της ντουλάπας σας. Ο πιο ασφαλής τρόπος είναι να ξεκινήσετε να συνδυάζετε αποχρώσεις του ίδιου χρώματος, για παράδειγμα λιλά με βαθύ μοβ ή ανοιχτό με βαθύ μπλε. Ο σκοπός είναι πρώτα να εξοικειωθείτε με την εικόνα σας ντυμένη με χρώμα και μετά να προχωρήσετε σε πιο τολμηρούς συνδυασμούς.

Η Anna-Dello-Russo με color blockiing σε πράσινες αποχρώσεις

Τα πιο χρήσιμα tips:

  • Το ροζ αποτελεί τον μπαλαντέρ του color blocking. Αντικαθιστά το κόκκινο σε όλους τους συνδυασμούς και ταιριάζει με τα περισσότερα χρώματα.
  • Εμπνευστείτε από τους πολύτιμους λίθους. Για παράδειγμα το πράσινο του σμαραγδιού ταιριάζει τέλεια με το κόκκινο του ρουμπινιού.
  • Είναι σημαντικό να μην μπερδεύετε τις κατηγορίες των χρωμάτων, δηλαδή τα παστέλ συνδυάζονται με παστέλ και τα νέον με νέον.
  • Παίξτε με τα χρώματα που ξέρετε πως ταιριάζουν με την επιδερμίδα και με το χρώμα των μαλλιών σας. Το color blocking δεν πρόκειται να «κρύψει» ένα χρώμα που δεν σας πηγαίνει καθόλου.
  • Αν είστε επιφυλακτική στο να δοκιμάσετε το color blocking στα ρούχα μεταφέρετε το στα αξεσουάρ: Διαλέξτε μια τσάντα, ένα ζευγάρι παπούτσια ή ένα φουλάρι με συνδυασμούς χρωμάτων έτσι ώστε να φωτίσετε το σύνολό σας.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:

Να θυμάστε πως στους τρεις, τέταρτος δεν χωρεί…που σημαίνει πως συνδυάστε μέχρι και 3 χρώματα γιατί τα 4 θα είναι υπερβολικά κι εκεί θα γίνει πραγματικότητα ο φόβος σας: Θα μοιάζετε με ουράνιο τόξο!