Οι ιδιοφυίες δεν έχουν ανάγκη από ύπνο. Κοιμούνται μόνο 3-4 ώρες την ημέρα και προσπαθούν να αλλάξουν τον κόσμο. Εμείς που είματε πολύ πιο ταπεινοί το θέλουμε το 7ωρό μας οπωσδήποτε. Και το καλό που σας θέλουμε να κοιμάστε και εσείς διαφορετικά θα γίνετε άσχημες! Δεν το λέμε εμείς αλλά η επιστήμη!
Ο ύπνος είναι απαραίτητος για να σε χαλαρώνει, να γεμίζει τις μπαταρίες σου και πλέον σύμφωνα με τα αποτελέσματα μίας έρευνας είναι αυτός που μπορεί να σε κάνει να δείχνεις πιο όμορφη! Η έλλειψη ύπνου θα σε γεμίσει ρυτίδες όπως έδειξε μία έρευνα που δημοσιεύτηκε στην Royal Society Open Science Journal και την οποία έκανε το Πανεπιστήμιο της Στοκχόλμης. Σ’ αυτήν πήραν μέρος 25 άτομα που κοιμήθηκαν καλά για δύο συνεχόμενες βραδιές. Την επόμενη εβδομάδα τους ζητήθηκε να κοιμηθούν μόλις 4 ώρες για δύο σερί μέρες. Μετά από κάθε session πήραν φωτογραφίες από κάθε άτομο, εννοείται αρετουσάριστες και οι ερευνητές έβαλαν 122 άτομα να τις βαθμολογήσουν όσο αφορά τις κατηγορίες της ομορφιάς, της υγείας, της υπνηλίας και της αξιοπιστίας.


Οι βαθμοί ήταν πολύ χαμηλοί και το γενικότερο συμπέρασμα ήταν πως εκείνοι που πήραν μέρος στην έρευνα δεν έδειχναν υγιείς, κάτι που για τον ξένο κόσμο είναι απαγορευτικός παράγοντας για να έρθουν πιο κοντά τους. Είτε πρόκειται για επαγγελματικούς λόγους, είτε για πιο… προσωπικούς.
Το μη υγιές παρουσιαστικό είναι απωθητικό για τους ανθρώπους -ακόμα και για τα ζώα- και είναι λογικό να πληγώνει την κοινωνική ζωή του άλλου. Εάν λοιπόν δεν θέλετε να μένετε μόνες σας στη γωνία και να μη σας δίνει κανένας σημασία, να κοιμάστε καλά!