Αυτές τις μέρες έχεις πιάσει τον εαυτό σου να σιγοτραγουδά συνεχώς, το «40 βαθμοί λιώνει το κορμί» ακόμα κι αν δεν είναι του ρεπερτορίου σου. Η ζέστη έχει φτάσει στο απροχώρητο και μόνο αν είσαι σε μία παραλία μπορείς να την παλέψεις. Αλλιώς air condition στο φουλ από το πρωί μέχρι το βράδυ, κάτι που προφανώς δεν αποτελεί λύση, ειδικά για την τσέπη σου.

Το μεγαλύτερο σου πρόβλημα όμως είναι το βράδυ, που ενώ νυστάζεις, συνεχώς στριφογυρνάς στα σεντόνια ξεφυσώντας που με τίποτα δεν μπορείς να κοιμηθείς εξαιτίας της ζέστης. Μην ανησυχείς, γιατί σου έχουμε την λύση με 6 αποτελεσματικά κολπάκια. Διάβασε τα παρακάτω και επιτέλους σήμερα το βράδυ θα κοιμηθείς χωρίς να χρειαστεί να εκνευριστείς πρώτα για να το καταφέρεις.

1. Άλλαξε σεντόνια

Είναι λογικό τα σεντόνια να σου προκαλούν περισσότερη ζέστη ακόμα, γι’αυτό άλλαξε τα και προτίμησε τα βαμβακερά που είναι σίγουρα πολύ πιο δροσερά.

2. Κάνε ντουζ πριν ξαπλώσεις

Το ντουζ πριν ξαπλώσεις αποτελεί ιδανική λύση για να χαλαρώσεις και να μπορέσεις να κοιμηθείς ήρεμη. Ρίξε κρύο νερό λοιπόν για να μπορέσει το σώμα σου να παραμείνει δροσερό.

3. Κλείσε τα πάντα στο δωμάτιο

Βγάλε όλες τις συσκευές από την πρίζα, γιατί ακόμα κι αν δεν λειτουργούν εκπέμπουν θερμότητα χωρίς λόγο. Οτιδήποτε στην ουσία φέρνει ζέστη, απλά κλείστο. Ακόμα και το μικρό φωτάκι που έχεις ανοιχτό.

4. Φόρα κάτι πολύ ελαφρύ

Όσο πιο λίγα, τόσο το καλύτερο. Προτίμησε κάποια φορέματα αέρινα και μικρά, ή σορτσάκι με ένα τοπ ίσα για να καλύπτει τα απαραίτητα. Αν πάλι δεν έχεις συντροφιά στο σπίτι, κοιμήσου γυμνή αφού σύμφωνα και με έρευνες, κάνει καλό.

5. Πίνε πολύ νερό

Δεν μπορώ να καταλάβω ορισμένους ανθρώπους που δεν πίνουν ούτε 1,5 λίτρο την ημέρα με τέτοια ζέστη. Μην κάνεις το ίδιο λάθος με εκείνους. Πρέπει κατά την διάρκεια της ημέρας και λίγο πριν κοιμηθείς, να πίνεις αρκετό νερό ώστε να μείνει ενυδατωμένο το δέρμα. Διώχνει και την κυτταρίτιδα.

6. Πρόσεξε το βραδινό σου

Γενικά το βραδινό παίζει σημαντικό ρόλο στον ύπνο σου αργότερα. Αν φας πολύ αργά, τότε μην περιμένεις να κοιμηθείς εύκολα. Τώρα που η θερμοκρασία είναι υψηλή, προτίμησε το βράδυ να τρως πολύ ελαφριά και δροσερά φαγητά, όπως σαλάτα. Και λίγες θερμίδες και σου προσφέρει λίγη δροσιά.