Το ψάρεμα είναι μια από τις πιο διαδεδομένες υπαίθριες ασχολίες και κάνει καλό στην ψυχολογία σύμφωνα με νέες έρευνες που ήρθαν στην δημοσιότητα.

Το Recreation Boating and Fishing Foundation έδειξε πως από τους 46 εκατομμύρια αμερικανούς που πηγαίνουν για ψάρεμα το ένα τρίτο είναι γυναίκες, με το ποσοστό ολοένα να αυξάνεται, κάτι που δείχνει πως πλέον έχουν σταματήσει οι προκαταλήψεις για τις ομάδες που εξασκούν το χόμπι αυτό. Αλλά γιατί είναι τόσο δημοφιλές; Πως μπορεί να σε βελτιώσει το ψάρεμα;

-Σε κρατάει σε φόρμα

Όσο ψαρεύεις δεν ασκείς κάποια ενέργεια σωματικά, δηλαδή ουσιαστικά δεν γυμνάζεσαι. Αλλά, γυμνάζεσαι για να φτάσεις στον προορισμό σου, είτε κωπηλατώντας είτε περπατώντας. «Μπορείς να κάνεις το ψάρεμα όσο αεροβικό σαν άσκηση επιθυμείς. Θα αποκομίσεις τα οφέλη της άσκησης στην ύπαιθρο και είναι σίγουρο πως θα συνεχίσεις σε αυτό τον ρυθμό ζωής», τονίζει η Janna Superstein, πρόεδρος της εταιρείας ψαρέματος Superfly International. Φυσικά, αποκομίζεις και άλλα οφέλη από την υπαίθρια άσκηση, όπως η βιταμίνη D, που παίρνει ο οργανισμός από τον ήλιο και είναι υπεύθυνη για την διάθεση (!) που έχει ο οργανισμός.

-Τα ψάρια είναι εξαιρετική τροφή

Ο καλός ψαράς μπορεί να εκτιμήσει τις διατροφικές συνήθειες της ψαριάς του. Τα ψάρια είναι μια εξαιρετική τροφή, πλούσια σε ομέγα-3 λιπαρά, τα οποία βοηθούν στην μείωση της αρτηριακής πίεσης ενώ μειώνουν, παράλληλα, τις πιθανότητες εμφάνισης εμφράγματος. Οι έρευνες γύρω από τον διατροφικό πλούτο των ψαριών έχουν δείξει πως βοηθούν στην βελτίωση της όρασης, στην βελτίωση του δέρματος ενώ οι πιθανότητες ρευματοειδούς αρθρίτιδας μειώνονται στο μισό!

-Τα ψάρια δίνουν μακροζωία

Κάθε υγιεινή διατροφή δίνει οφέλη. Υπάρχει η αντίληψη πως οι Ιάπωνες, οι οποίοι είναι οι… πρωταθλητές στην μακροζωία επειδή καταναλώνουν ψάρια στην πλειονότητα της διατροφής τους.  Το προσδόκιμο ζωής των Ιαπώνων είναι τα 87 χρόνια, οπότε… έχει μια βάση η σκέψη αυτή!

-Το ψάρεμα μειώνει το στρες

Πολλοί ψαράδες, άντρες και γυναίκες, είναι πολύ πιο χαλαροί στην καθημερινότητα τους και για αυτό οφείλεται το αγαπημένο τους χόμπι. Ένας στους εννιά αμερικανούς σκέφτεται σοβαρά να ξεκινήσει το ψάρεμα για να… χαλαρώσει, καθώς το 80% του πληθυσμού υποφέρει από στρες! Στα συν είναι και το γεγονός πως με το ψάρεμα ο εγκέφαλος αφήνει τα προβλήματα της καθημερινότητας και επικεντρώνεται μόνο σε αυτή την δραστηριότητα.

-Επιστροφή στη φύση

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, το σημαντικότερο όφελος που μπορεί να αποκομίσει ο οργανισμός είναι πως επιστρέφει στη φύση. Ο ανθρώπινος οργανισμός ξεφεύγει από την ψηφιακή εποχή και επιστρέφει στη φύση κάτι που του επιτρέπει να ανανεωθεί και να μαζέψει… οξυγόνο! Έτσι αντί για selfies, προτίμησε τις… fishies!