Οι στατιστικές δείχνουν ότι 9 στις 10 γυναίκες έχουν κυτταρίτιδα, επομένως πρέπει να βρουν έναν τρόπο να την εξαλείψουν. Για την επίτευξη αυτού του στόχου, μερικές από μας περνάμε ώρες στο γυμναστήριο, αγοράζουμε ειδικά καλλυντικά ή υποβαλλόμαστε σε εξειδικευμένες θεραπείες για την καταπολέμηση του λεγόμενου «δέρματος φλοιού πορτοκαλιού». Σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι πρακτικά αδύνατο να εξαλειφθεί η κυτταρίτιδα. Ωστόσο, μπορεί να μειωθεί σε ένα πολύ μεγάλο βαθμό και σίγουρα αξίζει η προσπάθεια.

Μην ανησυχείτε κορίτσια, υπάρχουν τρόποι να καταπολεμήσουμε την κυτταρίτιδα, και σας τους παρουσιάζουμε παρακάτω.

Πίνετε πολύ νερό.

Δύο με τρία λίτρα την ημέρα κατανάλωσης νερού είναι το πρώτο βήμα προς την επίτευξη του στόχου. 

Προσέξτε τη διατροφή σας

Μειώστε το αλάτι για να αποφύγετε την κατακράτηση υγρών. Τρώτε περισσότερα λαχανικά, πρωτεΐνες και καλά λιπαρά. Αποφύγετε τηγανητές πατάτες, αλεύρι, αναψυκτικά, επεξεργασμένα σάκχαρα και fast food.

Ασκηθείτε

Αυτό κάνει το σώμα σας να καίει λίπος και να αποβάλλει υγρά και τοξίνες. Και οι τονισμένοι μύες σημαίνουν επίσης πιο λείο δέρμα, το οποίο βοηθά στην απόκρυψη της κυτταρίτιδας.

Χρησιμοποιήστε προϊόντα κατά της κυτταρίτιδας

Υπάρχουν πολλά στην αγορά για να διαλέξετε. Ωστόσο, υπάρχουν τρία συστατικά που αξίζουν ένα μετάλλιο για τις ιδιότητες καταπολέμησης της κυτταρίτιδας: η καφεΐνη, το πράσινο τσάι και η centella asiatica.

Κάνετε αρκετό μασάζ

Το μασάζ αυξάνει την θερμοκρασία στο σημείο με αποτέλεσμα να αιματώνεται καλύτερα. Αυτό βοηθάει στο να γίνει καλύτερη καύση λίπους στην περιοχή. 

Φορέστε πιο φαρδιά ρούχα

Τα ρούχα που είναι πολύ στενά στο σώμα εμποδίζουν την καλή κυκλοφορία, γεγονός που κάνει τα λακκάκια να φαίνονται χειρότερα.

Η εμφάνιση κυτταρίτιδας είναι ανεξάρτητη από το σωματικό βάρος. Πολλές αδύνατες γυναίκες έχουν κυτταρίτιδα όπως και άντρες. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι θα εγκαταλείψουμε έναν υγιεινό τρόπο ζωής. Αντίθετα, μόνο έτσι θα μπορέσουμε να καταπολεμήσουμε σε πολύ σημαντικό βαθμό την εμφάνιση “φλοιού πορτοκαλιού”.