Καλοκαιράκι χωρίς σορμπέ γίνεται; Δεν γίνεται! Και τι το καλύτερο από το να απολαύσεις το αγαπημένο σου σορμπέ από την ευκολία του σπιτιού σου και την δροσιά του καναπέ σου;

Ο Άκης Πετρετζίκης σου δείχνει τον εύκολο και γρήγορο τρόπο για να φτιάξεις απολαυστικό σορμπέ καρπούζι στο σπίτι σου για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού!

 

ΥΛΙΚΑ

120 γρ. νερό
120 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
700 γρ. καρπούζι, ψίχα, καθαρισμένο χωρίς κουκούτσια

 

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ
καρπούζι, κομμάτια

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Φτιάχνουμε ένα σιρόπι βάζοντας σε ένα κατσαρολάκι το νερό, τη ζάχαρη και το λεμόνι.
2. Περιμένουμε να πάρει βράση και ανακατεύουμε να λιώσει η ζάχαρη.
3. Το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
4. Κόβουμε το καρπούζι σε μικρά κομμάτια.
5. Χτυπάμε σε ένα μπλέντερ το σιρόπι και το καρπούζι μέχρι να έχουμε ένα λείο και κρεμώδες μείγμα.
6. Το μεταφέρουμε σε ένα σκεύος και βάζουμε στην κατάψυξη για 2-3 ώρες.
7. Για να σερβίρουμε χρειάζεται να μείνει το σορμπέ για 5 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου.
8. Σερβίρουμε με καρπούζι κομμένο σε κυβάκια.

Καλή δροσερή απόλαυση! 

Πηγή: akispetretzikis.com