Οι ημιμόνιμες βαφές και τα χρωμοσαμπουάν είναι ένας καλός, εύκολος τρόπος να ανανεώσεις το look σου χωρίς να ταλαιπωρήσεις τα μαλλιά σου.  Σου επιτρέπουν να κάνεις μια λαχταριστή αλλαγή πάνω σου, η οποία μπορεί να διαρκέσει από 1 έως 4 εβδομάδες (ανάλογα το προϊόν που έχεις επιλέξει).

 

Δεδομένου ότι στην Ελλάδα κυκλοφορούν πια ημιμόνιμες βαφές μαλλιών (Colorista της L’Oréal), ενώ μπορείς να παραγγείλεις και μέσα από μια μεγάλη ποικιλία από ημιμόνιμες βαφές και χρωμοσαμπουάν στο διαδίκτυο (κυρίως Amazon και eBay) πιστεύω ότι είναι ώρα να μιλήσουμε λίγο για το είναι καλό και τι κακό να κάνεις όταν χρησιμοποιείς τέτοια προϊόντα!

 

Portrait of beautiful young woman dyeing hairs - isolated on white; Shutterstock ID 64771963; PO: today.com

DON’Ts

  •  Μη τα χρησιμοποιείς σε πολύ σκούρα μαλλιά. Οι ημιμόνιμες βαφές και τα χρωμοσαμπουάν δεν έχουν την ιδιότητα να ξανοίγουν το χρώμα των μαλλιών σου για να φανεί το χρώμα τους, οπότε όσο πιο σκούρα τα μαλλιά σου, τόσο λιγότερο θα φαίνεται το χρώμα που επέλεξες! Ιδανικά τα μαλλιά σου πρέπει να είναι από πλατινέ ξανθό έως ανοιχτό καστανό (μέτριο καστανό στη χειρότερη).

 

  •  Μη μισοξεπλένεις τα μαλλιά σου μετά τη βαφή. Αν το νερό δεν τρέχει καθαρό, μη σταματάς να ξεπλένεις με την ελπίδα ότι θα έχεις πιο έντονο χρώμα. Η μόνη εξαίρεση είναι οι κόκκινες ημιμόνιμες βαφές που το νερό ποτέ δε βγαίνει τελείως καθαρό, όπου και πάλι, όμως, θα δεις το νερό να γίνεται λίγο πιο αποχρωματισμένο καφέ όταν ξεπλύνεις τη βαφή αρκετά.

 

  •  Μη φοράς λευκές μπλούζες κατευθείαν αν δεν έχεις ξαναχρησιμοποιήσει το προϊόν. Ακόμα και αν έχεις ξαναχρησιμοποιήσει την εταιρεία, δεν είναι καλή ιδέα να βάζεις σε κίνδυνο τα ρούχα σου. Πρώτη μέρα μετά την εφαρμογή διάλεξε μια σκουρόχρωμη μπλούζα και προσπάθησε να διακρίνεις σε αυτήν αν τα μαλλιά σου ξεβάφουν.

 

blue-tips-hair

DOs

  •  Χρησιμοποίησε ημιμόνιμες βαφές για να ανανεώσεις το look σου. Τώρα πια δε χρειάζεται να κάνεις μόνιμη δέσμευση σε ένα χρώμα μαλλιών, την οποία μπορεί μια μέρα να μετανιώσεις. Μπορείς να έχεις κόκκινα μαλλιά σήμερα, μπλε την άλλη εβδομάδα και καστανόξανθα την επόμενη. Άλλαξε τη διάθεσή σου όπως θες με τη βοήθεια των προϊόντων αυτών, χωρίς να μετανιώσεις ποτέ!

 

  •  Προστάτευσε τα μαλλιά σου όσο περιμένεις να επιδράσει η βαφή, ώστε να μη περιμένεις στο μπάνιο με τις ώρες. Οι περισσότερες ημιμόνιμες βαφές και τα χρωμοσαμπουάν θέλουν από 15’ έως 45’ για να σου δώσουν το χρώμα των ονείρων σου. Αν βαριέσαι να κάθεσαι στο μπάνιο, βάλε τα μαλλιά σου σε ένα σκουφάκι ή τύλιξε τις βαμμένες τούφες σε αλουμινόχαρτο ώστε να μπορείς να χρησιμοποιήσεις το χρόνο σου όπως θες, χωρίς να φοβάσαι!

 

  •  Πάντα να φοράς γάντια. Ακόμα και αν τέτοιες βαφές μπορείς να τις ξεπλύνεις πιο εύκολα από τα χέρια σου, δε χρειάζεται να διακινδυνεύεις την επιδερμίδα σου!

 

  •  Δες αν σου πάει ένα χρώμα χωρίς να ταλαιπωρηθείς! Ίσως θες να κάνεις μια μόνιμη αλλαγή στα μαλλιά σου. Ίσως θες να αλλάξεις την απόχρωση ή να τα σκουρύνεις (στα DON’Ts παραπάνω είδες γιατί δε γίνεται να τα ξανθύνεις με ημιμόνιμες βαφές). Ένα χρωμοσαμπουάν ή μια βαφή όπως αυτές που συζητάμε τώρα θα σε βοηθήσει να καταλάβεις ποιά απόχρωση σου ταιριάζει, χωρίς να καταλήξεις να γεμίζεις τα μαλλιά σου με χημικά που τα καταστρέφουν.

 

Είναι σίγουρα καιρός να βάλουμε τις ημιμόνιμες βαφές και τα χρωμοσαμπουάν στα αγαπημένα μας προϊόντα, μιας και μπορούν να καλυτερέψουν τις ζωές μας (και το look μας) πολύ εύκολα!