Αν δουλεύεις σε γραφείο και έχεις καθιστική ζωή, τότε σίγουρα θα νιώθεις την μέση σου να σε ποναείς αρκετές φορές την ημέρα, ενώ το σώμα σου κουράζεται γρήγορα μόλις ξεκινάς το περπάτημα. Όλα αυτά είναι λογικά, μιας και οι μύες αδρανοποιούνται πλήρως. Επιπλέον, σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου του Cambridge, οι άνθρωποι που δουλεύουν σε γραφείο για 8 ώρες, αυξάνουν τον κίνδυνο για πρόωρο θάνατο (φτυνόμαστε) κατά 59%.

Ο διαβήτης, οι καρδιακές παθήσεις, τα εγκεφαλικά επεισόδια και ο καρκίνος, είναι όσα μπορούν να σε απειλήσουν εξαιτίας της αδράνειας.

Αυτό φυσικά μπορεί να σταματήσει να ισχύει, μόνο αν βάλεις την γυμναστική στην καθημερινότητα του. Ναι, μη γκρινιάζεις πρέπει να κάνεις ασκήσεις. Η αδράνεια του σώματος σου για εσένα που κάθεσαι συνεχώς σε μία καρέκλα λοιπόν, είναι μία ώρα γυμναστικής την ημέρα.

Λίγο τρέξιμο δηλαδή, λίγο διάδρομο ή ποδήλατο είναι όσα πρέπει να βάλεις στο πρόγραμμα. Κακά μαντάτα για εσένα που δεν σ’αρέσει η γυμναστική, αλλά η υγεία είναι πιο σημαντική. Ας είναι.