Το σχήμα αχλάδι αντιπροσωπεύει την κλασική γυναικεία σιλουέτα και χαρακτηρίζεται από την πιο τονισμένη περιφέρεια (γοφοί, μηροί και οπίσθια) σε σχέση με το πάνω μισό μέρος του σώματος. Οι γυναίκες με σώμα αχλάδι παραπονιούνται ότι τα οπίσθια τους είναι πιο μεγάλα από όσο θα ήθελαν, όμως τις περισσότερες φορές έχουν τους λεπτούς τους ώμους και το όμορφο στήθος τους για να νιώθουν περήφανες.

«Το σώμα αχλάδι έχει το πλεονέκτημα όταν παίρνει βάρος να το βάζει στο κάτω μισό του σώματος. Είναι γνωστό όμως ότι το μάτι πέφτει πρώτα στο πάνω μέρος», λέει η στυλίστρια Emer Dewar.

Διάβασε τις παρακάτω συμβουλές της για να δείχνεις άψογη με το σώμα αχλάδι σου.

  1. Δείξε σε όλους τον λεπτό κορμό σου φορώντας έξωμα τοπ και φορέματα. Ένα strapless maxi φόρεμα είναι τέλειο, αλλά βρες κάποιο με κοφτή μέση και σε Α γραμμή.
  2. Τα μπλουζάκια με πολύ λεπτές και διακοσμημένες τιράντες είναι οι καλύτεροι φίλοι για το σώμα αχλάδι, αφού επιδεικνύουν τα υπέροχα μπράτσα σου, τους ώμους και το ντεκολτέ.
  3. Οι βάτες στα σακάκια θα σε βοηθήσουν να «ανοίξεις» λίγο το πάνω μέρος του σώματος για να εξισορροπούνται οι φαρδείς γοφοί.
  4. Οι γυναίκες με σώμα αχλάδι πρέπει να είναι προσεκτικές όταν επιλέγουν μακριά ρούχα. Συνδύασε τα με σακάκια που σταματάνε πάνω από τη γραμμή των γοφών για μια πιο κολακευτική εμφάνιση.
  5. «Κλέψε» πόντους από την περιφέρεια διαλέγοντας σκούρες μονοχρωμίες στο κάτω μισό του σώματος. Τα σκουρόχρωμα τζιν με bootcut μακραίνουν τα πόδια και εξισορροπούν το φάρδος των γοφών.
  6. Επέδειξε την απίστευτα μικρή μέση σου (το μεγάλο ατού σε ένα σώμα αχλάδι) με μια λεπτή ζώνη ακριβώς γύρω από το πιο στενό σημείο του κορμού.
  7. Επένδυσε σε ένα καλό σουτιέν, πχ. ένα σουτιέν με ενίσχυση κάνει το στήθος να δείχνει πλουσιότερο και σου χαρίζει ένα boost αυτοπεποίθησης.
  8. Τα ελαστικά εσώρουχα κάνουν θαύματα σε ένα σώμα αχλάδι, αφού μπορούν να μαζέψουν τη μέση και τους γοφούς, διώχνοντας πραγματικά μερικούς πόντους από πάνω σου.
  9. Διάλεξε φούστες με μπροστινές πιέτες και σε γραμμή Α, που δείχνουν όμορφα επάνω σου κάνοντας τη μέση να φαίνεται μικροσκοπική και καλύπτοντας τους γοφούς.
  10. Στο σώμα αχλάδι ταιριάζουν τα ρομαντικά φορέματα (η φούστα κλος που ανεμίζει από τη μέση μέχρι το γόνατο δημιουργεί μια κολακευτική γραμμή Α).