Το stress εξελίσσεται στο μεγαλύτερο πρόβλημα της σημερινής εποχής, χωρίς να μειώνονται οι ρυθμοί της καθημερινότητας, αλλά μήπως η λύση είναι στο… φαρμακείο της φύσης;

Σπαράγγια: Τα σπαράγγια θεωρούνται ως ένα από τα καλύτερα τρόφιμα για να διώξουν το άγχος και το στρεςς μακριά. Είναι πλούσια σε βιταμίνη Β, η οποία βοηθάει τον οργανισμό να διατηρεί την ψυχραιμία του. Ο καλύτερος τρόπος μαγειρέματος για να μην χαθούν οι θρεπτικές ουσίες είναι το βράσιμο, ενώ είναι εξαιρετικά γευστικά στην ομελέτα.

Αβοκάντο: Εκτός από εξαιρετική πηγή καλών λιπαρών, το αβοκάντο μπορεί να διώξει το άγχος από το σώμα. Είναι πλούσιο σε γλουταθιόνη, η οποία έχει την ιδιότητα να μπλοκάρει την απορρόφηση από τον οργανισμό των βλαβερών συστατικών. Παράλληλα, έχει την μεγαλύτερη συγκέντρωση φυλλικού οξέως από όλα τα τρόφιμα. Καταναλώνεται είτε ωμό, είτε μέσα σε σαλάτες.

Μούρα: Όλα τα φρούτα που είναι στην οικογένεια των μούρων έχουν υψηλή συγκέντρωση βιταμίνης C, η οποία συνδέεται άμεσα με τη μείωση του άγχους. Γερμανοί ερευνητές έκαναν τεστ σε 120 άτομα, στα οποία ζητήθηκε να δώσου διάλεξη μπροστά σε κόσμο. Όσοι έλαβαν πιο πριν βιταμίνη C είχαν λιγότερη αρτηριακή πίεση και χαμηλότερα επίπεδα κορτιζόλης, της ορμόνης του στρες. Τα μούρα τρώγονται ωμά αλλά και στο γιαούρτι και τα δημητριακά.

Πορτοκάλια: Ακόμη μια σπουδαία πηγή βιταμίνης C. Τα πορτοκάλια έχουν ένα επιπλέον «όπλο» στην… φαρέτρα τους: Το σκληρό περίβλημα τους τα κρατάει ασφαλή στις μετακινήσεις, κάτι που σημαίνει πως μπορούν να καταναλωθούν σε κάθε μέρος και περίσταση.

Στρείδια:  Τα στρείδια και όλα τα μαλάκια θεωρούνται ως αφροδισιακές τροφές, αλλά είναι κάτι παραπάνω από αυτό! Τα στρείδια είναι πλούσια σε ψευδάργυρο, ο οποίος θεωρείται ως ένα φυσικό αγχολυτικό. Σερβίρονται ωμά με λεμόνι αλλά και σε παραλλαγές, όπως σαγανάκι.

Καρύδια: Έρευνες έχουν δείξει πως τα καρύδια είναι από τις θρεπτικότερες τροφές για τον εγκέφαλο, διώχνοντας το άγχος. Περιέχουν άλφα-λινολενικό οξύ και ομέγα-3 λιπαρά και πολλά ακόμη συστατικά που βοηθούν τον εγκέφαλο. Το National Institute of Health, διαπίστωσε πως τα ομέγα-3 λιπαρά στα καρύδια κρατούν την κορτιζόλη και την αδρεναλίνη σε χαμηλά επίπεδα, ηρεμώντας τον οργανισμό.  Φυσικά, καταναλώνονται ωμά αλλά και στα δημητριακά.