Το 2023, η βιωσιμότητα συνεχίζει να βρίσκεται στο γενικότερο προσκήνιο και βέβαια αφορά και τη βιομηχανία ομορφιάς. Με την αυξανόμενη ευαισθητοποίηση σχετικά με τον αντίκτυπο και των προϊόντων προσωπικής φροντίδας στο περιβάλλον, οι καταναλωτές αναζητούν εναλλακτικές λύσεις φιλικές προς το περιβάλλον που συνεισφέρουν τόσο στην υγεία τους όσο και στην ευημερία του πλανήτη.

Σε αυτό το διαρκώς εξελισσόμενο τοπίο της αειφορίας, η ελληνική μάρκα περιποίησης και ευεξίας Athonites καινοτομεί και γοητεύει όχι μόνο με τα φυσικά, φυτικά, βιολογικά Skincare & Wellness προϊόντα της, αλλά παράλληλα εστιάζει και στην αρμονία μεταξύ Ανθρώπου και Φύσης, υιοθετώντας πολλές «τάσεις» βιωσιμότητας στον κόσμο του Clean Beauty.

1 – Βιωσιμότητα  360ο από τις καλλιέργειες έως και το τελικό προϊόν

Μία από τις πιο σημαντικές και αποκλειστικές καινοτομίες βιωσιμότητας της μάρκας αποτελεί η συλλογή των φυτών και των βοτάνων με το χέρι από τις πιστοποιημένες βιολογικές καλλιέργειες του Όρους Άθω. Έτσι εγγυάται η χρήση πρώτων υλών άριστης ποιότητας αλλά και η ελαχιστοποίηση της χρήσης ενεργειακών πόρων όπως το νερό και τα καύσιμα. Παράλληλα εξασφαλίζεται η διατήρηση της Φύσης με τις επόμενες σοδειές για τις επόμενες γενιές. Ακόμα και τα αχρησιμοποίητα μέρη των φυτών δεν απορρίπτονται, αλλά επιστρέφονται στη γη μέσω της κομποστοποίησης, παρέχοντας εξαιρετικό οργανικό λίπασμα στις καλλιέργειες.

Η μάρκα στοχεύει στην ελαχιστοποίηση του ανθρακικού αποτυπώματος σε κάθε στάδιο, διατηρώντας παράλληλα την πλήρη ιχνηλασιμότητα για ασφάλεια και διαφάνεια, ενώ υπάρχει ομάδα καταγραφής της χλωρίδας καθ’όλη τη διάρκεια του έτους με στόχο τη διατήρηση της βιοποικιλότητας, και έτσι δημιουργείται μία επιστημονική παρακαταθήκη για μελέτη από μελλοντικούς ερευνητές.

Παράλληλα, ακολουθούνται αυστηρά πρωτόκολλα και «πράσινες» τεχνικές κατά την αποξήρανση και την εκχύλιση, διασφαλίζοντας τη διατήρηση πρώτης ποιότητας πρώτων υλών καθ’ όλη τη διάρκεια της επεξεργασίας όπως η ξήρανση σε ελεγχόμενες θερμοκρασίες για μείωση του ενεργειακού κόστους και η εκχύλιση με οργανικούς και φυσικούς διαλύτες όπως η φυσική γλυκερίνη και το αγνό παρθένο ελαιόλαδο.

2 – Φυτικά συστατικά & Οργανικές πρώτες ύλες

Η μάρκα αξιοποιεί σχολαστικά τους βιολογικούς βοτανικούς θησαυρούς θησαυρούς της φύσης του Όρους Άθω, όπως το έξτρα παρθένο αγουρέλαιο και ελαιόλαδο, η βιολογική λεβάντα, καλέντουλα και θυμάρι στις καλλυντικές συνθέσεις της. Αξιοποιώντας τη δύναμη αυτών των βοτανικών θαυμάτων, η Athonites παράγει προϊόντα που φροντίζουν και περιποιούνται το δέρμα μας και παράλληλα προσφέρουν ευεξία. Αυτή η αφοσίωση στις φυτικές συνθέσεις αντικατοπτρίζει τη δέσμευση της μάρκας για ολιστική ευεξία και περιβαλλοντική ευθύνη.

Πέραν των φυσικών και βιολογικών εκχυλισμάτων, το brand Athonites προσθέτει αγνά, πιστοποιημένα, ασφαλή και δραστικά κοσμητολογικά συστατικά ηθικής προέλευσης με κλινικά αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητα, τα οποία ενισχύουν τη δράση των συνθέσεων.

3- Υπεύθυνη Παραγωγή: Vegan, clean, free from, cruelty-free συνθέσεις

Στα πλαίσια της δέσμευσης της μάρκας για βιωσιμότητα είναι και η ακλόνητη αφοσίωσή της σε πρακτικές free from. Η μάρκα διασφαλίζει ότι τα καλλυντικά της αναπτύσσονται χωρίς καμία μορφή δοκιμών σε ζώα, με vegan ταυτότητα καθώς δεν υπάρχουν ζωικά συστατικά εκτός από παράγωγα μέλισσας όπως βιολογικό κερί, πρόπολη και βιολογικό μέλι καστανιάς, διεθνώς βραβευμένο, ευθυγραμμιζόμενη απόλυτα με την αυξανόμενη ζήτηση για ηθικά προϊόντα ομορφιάς. Η μάρκα έχει εξαιρέσει μία μακρά λίστα με πάνω από 50 ενοχοποιημένα συστατικά , όπως parabens, σιλικόνες, τοξίνες, sls, χημικά χρώματα και αρώματα και αυτό υπογραμμίζει τον βαθύ σεβασμό του brand για όλες τις μορφές ζωής, εδραιώνοντας περαιτέρω τη θέση της στο παγκόσμιο κίνημα της βιωσιμότητας.

4 – Οικολογικό Packaging

Η μάρκα Athonites δεσμεύεται και χρησιμοποιεί 95% πλήρως ή μερικώς ανακυκλώσιμα υλικά συσκευασίας, με απώτερο στόχο να φτάσει το 100%.  Χρησιμοποιείται κατά κύριο λόγο το γυαλί και το αλουμίνιο, ενώ στις περιπτώσεις όπου αυτό δεν είναι εφικτό, χρησιμοποιείται πλαστικό PET για να διασφαλίζεται η ασφάλεια και η λειτουργικότητα. Εξωτερικά, το ανακυκλώσιμο ή και ανακυκλωμένο χαρτί είναι η προτιμώμενη επιλογή για τη συσκευασία. Επιπλέον, αντί για τα παραδοσιακά ενημερωτικά φυλλάδια, η εταιρεία ενσωματώνει κωδικούς QR, μια προοδευτική προσέγγιση που ευθυγραμμίζεται με την εποχή και μειώνει τα απορρίμματα χαρτιού.

5 – Waste Free Policy

Οι πρακτικές ελαχιστοποίησης των αποβλήτων είναι επίσης εμφανείς στην πολιτική του brand Athonites να διατηρεί συνειδητά τις συσκευασίες με μικρά ελαττώματα, αντί να τις απορρίπτει άσκοπα. Συμπληρωματική αυτής της αειφόρου προσέγγισης 360 μοιρών είναι η οικολογική αρχιτεκτονική που χρησιμοποιείται στα κτίρια της εταιρείας. Αυτή η καινοτόμος μάρκα φέρει τη βιωσιμότητα στο DNA της, από την ίδια την εταιρεία μέχρι κάθε μεμονωμένο προϊόν, όλα σχεδιασμένα για τον συνειδητοποιημένο και οικολογικά ευαίσθητο καταναλωτή.

Σε κάθε επιλογή με οικολογική συνείδηση, από την προμήθεια βοτανικών θησαυρών μέχρι τη προσεγμένη συσκευασία, η Athonites επιδεικνύει βαθύ σεβασμό για το περιβάλλον και ένα όραμα για ένα πιο βιώσιμο μέλλον. Καθώς οι καταναλωτές συνεχίζουν να αναζητούν προϊόντα ομορφιάς που ευθυγραμμίζονται με τις ευαισθητοποιημένες της αξίες, η μάρκα σας προσκαλεί να υιοθετήσετε μια ολιστική, βιώσιμη και διαφανή προσέγγιση στην αυτοφροντίδα. Εξερευνήστε την ουσία της ομορφιάς, της ηθικής και της αφθονίας της φύσης με την τη μάρκα Athonites στο πλευρό σας.

 

Ανακαλύψτε περισσότερα στο https://athonites.com