Η εγκυμοσύνη είναι μια φυσική και όμορφη περίοδος. Λοιπόν, εδώ είναι μερικές απλές και φυσικές συμβουλές ομορφιάς για την εγκυμοσύνη που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να φροντίσετε τον εαυτό σας.

Η εγκυμοσύνη μπορεί να είναι υπέροχη, αλλά το σώμα σας περνάει από πολλές αλλαγές. Επομένως, είναι σημαντικό να αφιερώσετε χρόνο για να περιποιηθείτε τον εαυτό σας.

Το δέρμα σας έχει μια υπέροχη λάμψη; Τυχερή! Για άλλες μαμάδες μπορεί να είναι πιο ξηρό ή πιο λιπαρό από το κανονικό.

Ακολουθούν μερικές εύκολες συμβουλές φροντίδας του δέρματος κατά την εγκυμοσύνη:

  • Οι υδατικές κρέμες είναι ιδανικές για το ξηρό δέρμα. Ελέγξτε με τον φαρμακοποιό σας ποιο προϊόν είναι καλύτερο για εσάς.
  • Το λάδι καρύδας, το βούτυρο καριτέ ή το γλυκό αμυγδαλέλαιο είναι εξαιρετικά σε πολύ ξηρά σημεία.
  • Μην ξεχνάτε το αντηλιακό, ειδικά αν το δέρμα σας είναι ευαίσθητο στο να κάνει κηλίδες.
  • Το άγχος μπορεί να προκαλέσει την απελευθέρωση της ορμόνης κορτιζόλης, οδηγώντας σε φλεγμονή του δέρματος και ακμή. Προσπαθήστε λοιπόν να αποφύγετε τυχόν αγχωτικές καταστάσεις ή περιβάλλοντα που σας στρεσάρουν.
  • Θα ξέρετε ήδη πολλά από τον γιατρό σας για την διατροφή, απλά προσπαθήστε να μην «φεύγετε» από το πρόγραμμά σας για να βοηθήσετε τον οργανισμό σας σε όλη την διάρκεια της εγκυμοσύνης να έχει όλα όσα χρειάζεται τόσο για το μωρό όσο και για το δέρμα σας και την γενικότερη υγεία του οργανισμού.
  • Ενώ ο όρος «ύπνος ομορφιάς» μπορεί να μην υποστηρίζεται από την επιστήμη, ο όμορφος ύπνος έχει τα πλεονεκτήματά του. Ενώ κοιμάστε το σώμα σας μεταφέρει υγρό σε όργανα και ιστούς που χρειάζονται αναπλήρωση. Ενώ απομακρύνονται άλλα περιττά υγρά. Απελευθερώνετε επίσης ανθρώπινες αυξητικές ορμόνες ενώ κοιμάστε, οι οποίες σας βοηθούν να παράγετε κολλαγόνο. Αυτή είναι η πρωτεΐνη που βοηθάει να γίνουν τα μαλλιά λαμπερά, τα νύχια δυνατά και το δέρμα λαμπερό. Φυσικά δεν είναι πάντα τόσο εύκολα εφικτός, αλλά τουλάχιστον αξίζει να προσπαθείτε καθημερινά για ποιότητα στον ύπνο!

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.