Τα περιττά κιλά έχουν ριζώσει πάνω σου και δυσκολεύεσαι πολύ να τα χάσεις! Υπάρχει λύση! Δεν χρειάζεται να κάνεις κάποια δίαιτα, αρκεί να ακολουθήσεις τα παρακάτω tips:

1. Πρέπει να δεχτείς τις αλλαγές

Σε αυτή την ηλικία, ο οργανισμός σου δεν καίει εύκολα το λίπος που λαμβάνεις, γι’ αυτό και το σώμα σου έχει αλλάξει αρκετά από την ηλικία των 20, ακόμα και των 30. Ο μόνος τρόπος για να κάψεις τις περιττές θερμίδες, είναι η άσκηση. Αν είσαι δραστήρια, αν περπατάς αρκετά, αν κάνεις jogging ή πηγαίνεις γυμναστήριο, δεν θα έχεις τρομερό πρόβλημα. Αρκεί να προσέχεις λίγο και τη διατροφή σου. Διαφορετικά, αν δεν κάνεις καθόλου γυμναστική, θα πρέπει να προσέχεις αρκετά τη διατροφή σου και να αποφεύγεις τις πολλές ατασθαλίες. Η καλύτερη λύση είναι να ισορροπήσεις αυτά τα δύο: φαγητό και άσκηση. Μόνο έτσι θα ενεργοποιήσεις το μεταβολισμό σου και το σώμα σου θα μπει σε έναν ρυθμό, με αποτέλεσμα να χάσεις τα κιλά που θέλεις.

2. Έλεγξε το θυροειδή σου

Μπορεί να μην είχες κανένα πρόβλημα με αυτό μέχρι τώρα, όμως το ήξερες ότι μετά την ηλικία των 40, μπορεί να εμφανιστεί; Είναι πολύ πιθανό αυτό να σε εμποδίζει να χάσεις κιλά. Ο θυροειδής παράγει ορμόνες που κάνουν τον μεταβολισμό να υπολειτουργεί και μαζί με αυτόν, υπολειτουργεί και το σώμα σου. Αν έχεις παρατηρήσει ότι δεν μπορείς να αδυνατίσεις, αν και προσπαθείς, ότι κουράζεσαι εύκολα, ότι κρυώνεις ή ότι έχεις αυξημένη τριχόπτωση, καλό θα ήταν να κάνεις μια εξέταση, γιατί όλα αυτά είναι συμπτώματα του θυροειδή.

3. Κάνε συχνά και ελαφριά γεύματα και απέφυγε να τρως μόνο 2 ή 3 μεγάλα γεύματα την ημέρα.

Το ιδανικό είναι να κάνεις 5 με 6 γεύματα την ημέρα και να τρως κάθε επόμενο γεύμα 3 με 4 ώρες μετά το προηγούμενο.  Προσπάθησε να μην τρως πολλά γλυκά και να κόψεις την πολλή ζάχαρη. Αν για παράδειγμα βάζεις ζάχαρη στον καφέ σου, απέφυγε να φας κάποιο γλυκό. Προτίμησε να ξεγελάσεις τη λιγούρα σου με μια πιο υγιεινή επιλογή, για παράδειγμα με ένα φρούτο ή με λίγους ξηρούς καρπούς. Στόχος είναι να μην πεινάς. Γι’ αυτό και είναι απαραίτητο να κάνεις αυτά τα συχνά κι ελαφριά γεύματα. Δε χρειάζεσαι δίαιτα. Οργάνωσε λίγο καλύτερα το πρόγραμμά σου!

4. Μην ξεχνάς ποτέ να τρως πρωινό!

Eίναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας και είναι απαραίτητο αν θέλεις να έχεις ένα ωραίο σώμα. Επίσης, προσπάθησε το τελευταίο γεύμα της ημέρας σου να είναι τουλάχιστον 2 με 3 ώρες πριν πας για ύπνο.

5. Πάρε την απόφαση να γραφτείς σε ένα γυμναστήριο.

Τα βάρη θα αυξήσουν τη μυϊκή μάζα του σώματός σου. Όσο μεγαλύτερη μυϊκή μάζα έχεις, τόσο πιο εύκολα ο μεταβολισμός σου θα δουλεύει και θα καίει θερμίδες. Αν βαριέσαι το γυμναστήριο, αγόρασε βαράκια και κάνε ασκήσεις στο σπίτι. Μπορεί στην αρχή να πιεστείς, αλλά θα δεις ότι γρήγορα θα σου αρέσει. Τότε μπορείς να προσθέσεις και παραπάνω ασκήσεις στη γυμναστική σου, όπως κοιλιακούς, ραχαίους, push ups και καθίσματα. Κάνε απλά την αρχή και θα δεις ότι μετά δεν θα σταματάς!