Για πολλές από εμάς, η καθημερινή διαδικασία του ξυρίσματος έχει ως αποτέλεσμα μια επιδερμίδα αρκετά ξηρή και ερεθισμένη.

Είτε πρόκειται για τα πόδια σου, το σώμα σου ή τις μασχάλες σου, οι κοκκινίλες μετά το ξύρισμα είναι τόσο ενοχλητικές όσο φαντάζεσαι!

Ευτυχώς, μπορείς να το αποτρέψεις αυτό, χρησιμοποιώντας τα κατάλληλα προϊόντα και παράλληλα διατηρώντας το ξυραφάκι σου, ακόμη και αν ξυρίζεσαι καθημερινά.

  • Περίμενε να ξυριστείς τουλάχιστον μισή ώρα αφότου ξυπνήσεις καθώς η επιδερμίδα σου χρειάζεται χρόνο για να ξυπνήσει και να μπορέσει να δεχτεί ένα ξυράφι.
  • Βρέξε την περιοχή που σκοπεύεις να ξυρίσεις σε ζεστό νερό για τρία λεπτά. Εφάρμοσε το τζελ ή την ειδική κρέμα ξυρίσματος στην περιοχή και άφησε το να λειτουργήσει για περίπου τέσσερα λεπτά. Ξύρισε με ζεστό νερό.
  • Μετακίνησε το ξυραφάκι σου σιγά-σιγά. Μην ασκείς πολύ πίεση όμως. Ξέπλυνε καλά την ξυρισμένη περιοχή και απομάκρυνε τυχόν υπολείμματα τζελ.
  • Η κατεύθυνση που πρέπει να έχεις όταν ξυρίζεις τα πόδια σου, είναι προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης των τριχών, ενώ όταν ξυρίζεις τις μασχάλες σου, η κατεύθυνσή σου πρέπει να αποτελείται από μικρές κινήσεις προς όλες τις κατευθύνσεις. Μην ξυρίζεις το ίδιο τμήμα του δέρματος σου πάνω από μία φορά, καθώς αυτό μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό και να οδηγήσει σε ξηρότητα.
  • Το φραγμένο ξυραφάκι ερεθίζει την επιδερμίδα, επομένως ξέπλυνε το ξυραφάκι σου συχνά κατά την διάρκεια του ξυρίσματος, καθαρίζοντας τις τρίχες και το gel από τις λεπίδες.
  • Εφάρμοσε μια ενυδατική κρέμα μέσα στο διάστημα δέκα λεπτών αφότου ξυριστείς. Ακολούθησε τις οδηγίες της ενυδατικής σου κρέμας ανάλογα με το πόση ποσότητα πρέπει να χρησιμοποιήσεις.