Το έκζεμα, γνωστό και ως ατοπική δερματίτιδα, είναι μια χρόνια πάθηση του δέρματος που χαρακτηρίζεται από κνησμό, ερυθρότητα και φλεγμονή του δέρματος. Η ακριβής αιτία του εκζέματος είναι άγνωστη, αλλά πιστεύεται ότι είναι ένας συνδυασμός γενετικών και περιβαλλοντικών παραγόντων.

Το πρώτο βήμα για τη θεραπεία του εκζέματος είναι η διατήρηση της υγρασίας του προσβεβλημένου δέρματος. Αυτό μπορεί να γίνει εφαρμόζοντας μια παχιά, χωρίς άρωμα ενυδατική κρέμα στο δέρμα πολλές φορές την ημέρα, ειδικά μετά το μπάνιο ή το ντους. Είναι επίσης σημαντικό να αποφεύγετε τα σκληρά σαπούνια και τα απορρυπαντικά, καθώς μπορούν να στεγνώσουν το δέρμα και να ερεθίσουν το έκζεμα.

Εκτός από την ενυδάτωση του δέρματος, οι κρέμες και οι αλοιφές κατά της φαγούρας που κυκλοφορούν χωρίς ιατρική συνταγή, όπως η πρωτοποριακή La Roche Posay, μάρκα φροντίδας του δέρματος αποκαλύπτει μια επαναστατική καινοτομία: το πρώτο της ιατροτεχνολογικό προϊόν για το έκζεμα. Αξιοποιώντας τη δύναμη της προηγμένης επιστήμης του μικροβιώματος, το Lipikar Εczema Μed Cream εξασφαλίζει βέλτιστη αποτελεσματικότητα ενάντια στα συμπτώματα του εκζέματος, με oρατά αποτελέσματα σε τρεις μόλις ημέρες.

Μια άλλη σημαντική πτυχή της θεραπείας του εκζέματος είναι ο εντοπισμός και η αποφυγή παραγόντων που μπορούν να προκαλέσουν εξάρσεις. Οι συνήθεις παράγοντες που προκαλούν περιλαμβάνουν ορισμένα υφάσματα, σαπούνια και απορρυπαντικά, ορισμένα τρόφιμα, το στρες και ορισμένους τύπους καιρού. Ο εντοπισμός και η αποφυγή αυτών των παραγόντων μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της έξαρσης του εκζέματος.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι το έκζεμα είναι μια χρόνια πάθηση που απαιτεί συνεχή αντιμετώπιση. Ένας συνδυασμός ενυδατικών, κρεμών και αλοιφών κατά της φαγούρας και η αποφυγή των πυροδοτήσεων μπορεί να βοηθήσει στον έλεγχο του εκζέματος και στην πρόληψη των εξάρσεων.

Πέραν των δερματικών συμπτωμάτων, το έκζεμα συνδέεται με χαμηλότερη ποιότητα ζωής σε σύγκριση με άλλες χρόνιες παθήσεις. Μέχρι και το 86% των παιδιών με έκζεμα παρουσιάζουν διαταραχές ύπνου κατά τη διάρκεια των εξάρσεων , ενώ το 60% αντιμετωπίζουν δυσκολίες στο σχολείο. Από την άλλη, το 79% των ενήλικων με έκζεμα αναφέρουν ότι απουσιάζουν από την εργασία λόγω των συμπτωμάτων του εκζέματος.

Η LA ROCHE-POSAY κατανοεί ότι τα συμπτώματα του εκζέματος δεν επηρεάζουν μόνο το δέρμα. Η φλεγμονή, ο ερεθισμός, ο κνησμός και η ερυθρότητα μπορεί να οδηγήσουν σε άυπνες νύχτες, κοινωνική απομόνωση και έλλειψη αυτοεκτίμησης. Πιστή στην αποστολή της να δημιουργεί ουσιαστικές δερματολογικές λύσεις για όσους πάσχουν από δερματικές παθήσεις, η LA ROCHE-POSAY αφοσιώθηκε στην αναζήτηση μιας ακόμα πιο ισχυρής λύσης με εκπληκτικά αποτελέσματα για όλους όσους ταλαιπωρούνται από τα συμπτώματα του εκζέματος. Έτσι, διερεύνησε τη σχέση ανάμεσα στις παθήσεις του ευαίσθητου δέρματος και στο μικροβίωμα.