Η εμμηνόπαυση στη ζωή μιας γυναίκας αποτελεί μια φυσιολογική διαδικασία, που ξεκινά κατά μέσο όρο στην ηλικία των 50 ετών. Υπολογίζεται ότι κάθε χρόνο 25 εκατομμύρια μπαίνουν στην εμμηνόπαυση, ενώ μέχρι το 2025 θα υπάρχουν 1,2 δισεκατομμύρια μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες παγκοσμίως.

Η εμμηνόπαυση και οι ορμονικές μεταβολές που τη συνοδεύουν, συχνά αποτελούσαν ταμπού τις προηγούμενες δεκαετίες. Η κοινωνία όμως αλλάζει και πλέον η διαδικασία αντιμετωπίζεται σαν ένα νέο στάδιο στη ζωή μιας γυναίκας, κατά το οποίο ξεκινά μια διαφορετική αντίληψη για το σώμα και τη θηλυκότητά της. Είναι η αρχή μιας νέας ζωής, σε μια ηλικία που οι γυναίκες εξακολουθούν να ξεχειλίζουν από ενέργεια.

Πως πραγματοποιείται η μετάβαση

Η μετάβαση πραγματοποιείται σταδιακά και σε δύο φάσεις:

  • Κατά τη διάρκεια της περιεμμηνόπαυσης εμφανίζονται οι πρώτες ορμονικές μεταβολές. Χαρακτηρίζεται από ακανόνιστους εμμηνορυσιακούς κύκλους και μπορεί να προκαλέσει τόσο σωματικές επιπτώσεις (εξάψεις, γήρανση του δέρματος, αλλαγές στην τριχοφυΐα, αύξηση βάρους κ.λπ.) όσο και ψυχολογικές (αλλαγές στη διάθεση, αϋπνία κ.λπ.).
  • Στη συνέχεια έρχεται η εμμηνόπαυση, η οποία θεωρείται ότι έχει εγκατασταθεί όταν ο εμμηνορυσιακός κύκλος έχει διακοπεί για περισσότερο από ένα έτος. Ορισμένα συμπτώματα μειώνονται ή εξαφανίζονται σταδιακά (εξάψεις, εναλλαγές της διάθεσης κ.λπ.). Άλλα εντείνονται (σημάδια γήρανσης του δέρματος, οστεοπόρωση κ.λπ.).

Τι προϊόντα πρέπει να χρησιμοποιούμε σε αυτή τη φάση ζωής

Μια γυναίκα στη περίοδο της εμμηνόπαυσης καλό είναι να χρησιμοποιεί προϊόντα περιποίησης, μελετημένα γι’ αυτή τη φάση της ζωής της. Η VICHY για παράδειγμα λάνσαρε πρόσφατα τη NEOVADIOL, μια νέα εξειδικευμένη σειρά προϊόντων περιποίησης που στοχεύει σε κάθε στάδιο της εμμηνόπαυσης.

Στην περιεμμηνόπαυση πρέπει να χρησιμοποιούνται ελαφριές κρέμες ημέρας και κρέμες νύχτας. Εμπλουτισμένες με υαλουρονικό οξύ, αναζωογονούν και ανορθώνουν την επιδερμίδα. Στην εμμηνόπαυση, μια γυναίκα πρέπει να προτιμά κρέμες ημέρας και νύχτας που χαρίζουν περισσότερη άνεση. Εμπλουτισμένες με Ωμέγα 3-6-9, αναπληρώνουν την απώλεια λιπιδίων και μειώνουν τη χαλάρωση.

Οι συνθέσεις που προτείνει η VICHY  είναι υποαλλεργικές, με διακριτικό άρωμα, δοκιμασμένες σε ευαίσθητες επιδερμίδες υπό δερματολογικό έλεγχο, σε γυναίκες που βρίσκονται στην περίοδο τόσο της περιεμμηνόπαυσης όσο και της εμμηνόπαυσης.

Διαβάστε επίσης:

Estée Lauder: Η γυναίκα πίσω από το εμβληματικό brand ομορφιάς