Το Enneagram είναι ένα δημοφιλές εργαλείο αξιολόγησης της προσωπικότητας που εμβαθύνει στην ανθρώπινη φύση, εξερευνώντας τα βασικά μας κίνητρα, φόβους και επιθυμίες. Αυτό το σύστημα, που μετρά πάνω από 2.500 χρόνια, κατηγοριοποιεί τα άτομα σε εννέα διαφορετικούς τύπους προσωπικότητας, ο καθένας με τα μοναδικά χαρακτηριστικά και τις τάσεις του. Η κατανόηση του τύπου Enneagram σας μπορεί να προσφέρει πολύτιμες γνώσεις για τη συμπεριφορά σας και να σας βοηθήσει να πλοηγηθείτε στην προσωπική σας ανάπτυξη και στις σχέσεις.

Οι 9 τύποι:

Ο τελειομανής

Τα άτομα τύπου 1 οδηγούνται από την επιθυμία να βελτιώσουν τον εαυτό τους και τον κόσμο γύρω τους. Συχνά έχουν αρχές και υπευθυνότητα.

Ο βοηθός

Οι προσωπικότητες τύπου 2 φροντίζουν και νοιάζονται, βάζοντας πάντα τις ανάγκες των άλλων πάνω από τις δικές τους. Ευδοκιμούν όταν τους χρειάζονται.

Ο επιτυχημένος

Τα άτομα τύπου 3 είναι φιλόδοξα, προσανατολισμένα στην επιτυχία και εξαιρετικά προσαρμόσιμα. Συχνά προσπαθούν να ξεχωρίζουν και να είναι οι καλύτεροι στον τομέα τους.

Ο ατομιστής

Οι προσωπικότητες τύπου 4 είναι βαθιά ενδοσκοπικές και οδηγούνται από την ανάγκη να είναι μοναδικές και αυθεντικές. Τείνουν να βιώνουν έντονα συναισθήματα.

Ο ερευνητής

Τα άτομα τύπου 5 είναι αναλυτικά και αναζητούν γνώση, συχνά υποχωρούν στον εσωτερικό τους κόσμο για κατανόηση.

Ο πιστός

Οι προσωπικότητες τύπου 6 είναι αφοσιωμένες στην ασφάλεια και τείνουν να είναι ανήσυχοι, αναζητώντας καθοδήγηση και υποστήριξη από αξιόπιστες πηγές.

Ο ενθουσιώδης

Τα άτομα τύπου 7 είναι διασκεδαστικά, αυθόρμητα και αναζητούν συνεχώς νέες εμπειρίες. Φοβούνται την πλήξη και τους περιορισμούς.

Ο ηγέτης

Οι προσωπικότητες τύπου 8 είναι διεκδικητικές και προστατευτικές, εκτιμούν τον έλεγχο και την ανεξαρτησία. Φοβούνται την ευαλωτότητα.

Ο Ειρηνοποιός

Τα άτομα τύπου 9 είναι χαλαρά και αναζητούν την αρμονία. Συχνά αποφεύγουν τις συγκρούσεις και προσπαθούν για εσωτερική γαλήνη.

Η ανακάλυψη του τύπου Enneagram μπορεί να ρίξει φως στα δυνατά και αδύνατα σημεία σας, ανοίγοντας το δρόμο για προσωπική ανάπτυξη και πιο ικανοποιητικές σχέσεις. Να θυμάστε ότι κανένας τύπος δεν είναι καλύτερος από έναν άλλο. Ο καθένας προσφέρει μια μοναδική προοπτική για τη ζωή και η κατανόηση αυτών των διαφορών μπορεί να οδηγήσει σε μεγαλύτερη ενσυναίσθηση και σύνδεση με τους άλλους. Λοιπόν, ποιος τύπος Enneagram είσαι;

Διάβασε επίσης:

Delulu φάση: Ο κίνδυνος της απάθειας!

Leave a Reply

Your email address will not be published.