Ναι το παραδεχόμαστε… Καμιά φορά όταν πηγαίνουν όλα στραβά κι ανάποδα και έχεις το φίλο ή τη φίλη να σου λένε συνέχεια “σκέψου θετικά”, θέλεις να τους στείλεις από εκεί που ήρθαν “στολίζοντάς” τους με μία light βρισιά. Ωστόσο, ξέρουν τι κάνουν και το κάνουν για το καλό σου. Γιατί όσο πιο θετικά σκέφτεσαι τόσο μεγαλύτερη δύναμη δίνεις στη ζωή σου, και μάλιστα της προσθέτεις και χρόνια!

Μία έρευνα που έγινε στο πανεπιστήμιο Στάνφορντ στις ΗΠΑ και δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση «Health Psychology, έδειξε πως ο τρόπος που σκεφτόμαστε έχει άμεσο αντίκτυπο στην υγεία μας. Η έρευνα που είχε δείγμα 60.000 Αμερικανούς έδειξε πως οι συμμετέχοντες που πίστευαν ότι είναι λιγότερο δραστήριοι σωματικά από τους άλλους ανθρώπους της ίδιας ηλικίας είχαν έως και 71% περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν κατά την περίοδο παρακολούθησης, συγκριτικά με τους ανθρώπους που θεωρούσαν ότι ήταν πιο δραστήριοι από τους συνομηλίκους τους.
Οι συμμετέχοντες απάντησαν στην ερώτηση: «Θα λέγατε ότι είστε σωματικά πιο ενεργός, λιγότερο ενεργός ή το ίδιο ενεργός σε σχέση με τους άλλους ανθρώπους της ηλικίας σας;» και τα συμπεράσματα είναι άκρως ενδιαφέρονται, αφού έδειξαν πως η νοοτροπία μας -στη συγκεκριμένη περίπτωση οι πεποιθήσεις μας σχετικά  με το πόσο ασκούμαστε συγκριτικά με τους άλλους- μπορούν να παίξουν κρίσιμο ρόλο στην υγεία μας.

 

 

Κοινώς αν θέλουμε να είμαστε υγιείς πρέπει να υιοθετήσουμε μόνο υγιείς συμπεριφορές και σκέψεις!