Τις ημέρες της περιόδου θέλεις να βρίσκεσαι στο ζεστό σου κρεβάτι και να μην κάνεις τίποτε άλλο απ’το να βλέπεις όλη μέρα ταινίες και σειρές, παρέα με μία σοκολάτα στο χέρι. Να μην κουνιέσαι καθόλου. Στην πραγματικότητα όμως αυτό δεν συμβαίνει, εκτός αν είναι ΣΚ που δεν δουλεύεις.

Οι ώρες στην δουλειά είναι πραγματικά κουραστικές. Λίγο ο πονόκοιλος, λίγο η μέση σου, λίγο τα νεύρα σου, δεν θες και πολύ για να κλατάρεις. Κάπως έτσι νιώθεις ότι δεν γίνεσαι αποδοτική και παραγωγική και ίσως να συμβαίνει αυτό, οι επιστήμονες που πραγματοποίησαν έρευνα, έχουν διαφορετική γνώμη διότι πιστεύουν ότι εκείνες τις δύσκολες ημέρες μπορείς να αποδώσεις καλύτερα. Και σε πνευματικό επίπεδο και σε σωματικό.

Μια γυναίκα λοιπόν είναι περισσότερο συγκεντρωμένη και πιο κινητική εξαιτίας των οιστρογόνων και των ορμονών που ονομάζονται προσγεστερόνες και να κάνει αντίστοιχα πιο έντονα τις δραστηριότητες της (απ’τα νεύρα συμβαίνει αυτό).

Βέβαια ο πόνος διαφέρει από γυναίκα σε γυναίκα και κάθε μία ξεχωριστά βιώνει διαφορετικά την περίοδο. Άλλες για παράδειγμα δυσκολεύονται πολύ πριν την περίοδο και άλλες κατά την διάρκεια της.