Το πιστολάκι μαλλιών είναι η δεύτερη προέκταση του χεριού σου. Η πρωτή είναι το κινητό σου, ξεκάθαρα. Ωστόσο το χρησιμοποιείς σωστά για να στεγνώσεις ή να ισιώσεις τα μαλλιά σου; Μήπως τα κάνεις να μοιάζουν περισσότερο ταλαιπωρημένα παρά περιποιημένα; Εμείς θα σου απαντήσουμε σε αυτό.

Πάρε χαρτί και μολύβι και σημείωσε τα παρακάτω tips για να τα ακολουθήσεις την επόμενη φορά που θα βάλεις το πιστολάκι στα μαλλιά σου:

1. Κατ’αρχήν, δεν πρέπει να το χρησιμοποιείς σε βρεγμένα μαλλιά. Πρέπει πρώτα να έχουν στεγνώσει λίγο και μετά να προσπαθήσεις να τα ισιώσεις, διαφορετικά δεν πρόκειται να καταφέρεις τίποτα.

2. Η βούρτσα παίζει πολύ σημαντικό ρόλο, γι’αυτό μην χρησιμοποιείς μεταλλική γιατί υπερθερμαίνεται πολύ εύκολα και δεν κάνει την δουλειά που θες.

3. Χώρισε τα μαλλιά σου για να στεγνώσουν όλα. Το παν είναι να στεγνώσει όλο το μαλλί για να μπορέσεις να το ισιώσεις, γι’αυτό χώρισε το και μην προσπαθείς να τα κάνεις όλα μαζί.

4. Ρύθμισε την σωστή θερμοκρασία. Κάθε φορά βάζεις την υψηλή προκειμένου να τα στεγνώσεις γρήγορα (μην καθυστερήσεις και στην δουλειά) αλλά να ξέρεις ότι κάπως έτσι δημιουργείται η ενοχλητική ψαλίδα. Γι’αυτό προτίμησε πιο χαμηλή.

5. Στέγνωσε τα με σωστή κατεύθυνση. Οι ρίζες προς τα πάνω, οι άκρες προς τα κάτω. Το ‘χεις;

6. Όταν πλέον θα έχουν στεγνώσει αρκετά, άλλαξε την θερμοκρασία. Από το ζεστό πήγαινε προς το κρύο για να παραμείνει το αποτέλεσμα.

Διάβασε ακόμα: Νομίζεις ότι λούζεις σωστά τα μαλλιά σου; Για ξανά σκέψου το!