Τι καλύτερο από ένα μακρινό ταξίδι με το αμάξι, έχοντας για παρέα τις «κολλητές» σου; Βρήκαμε τα έξι μυστικά για να κάνετε το τέλειο roadtrip, που θα σας μείνει… αξέχαστο!

Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός

Αρχικά διαλέξτε τον προορισμό βάσει του χρόνου που διαθέτετε σαν παρέα αλλά και το πόσο μακριά μπορείτε να φτάσετε.  Όπως αναφέρει η συγγραφέας του βιβλίου Lonely Planet, Sara Benson «Αν έχετε όλη την εβδομάδα για το ταξίδι σας, μπορείτε να διανύετε μέχρι 150 χιλιόμετρα την ημέρα». Βρείτε τα μέρη που θέλετε να επισκεφθείτε και ξεκινήστε με την καλύτερη διάθεση!

Οι συζητήσεις

Αυτό που κάνει ένα roadtrip με φίλες ξεχωριστό είναι οι συζητήσεις μεταξύ σας: «Τα ταξίδια είναι ο καλύτερος τρόπος για να δεθεί μια φιλία. Διαλέξτε την παρέα προσεκτικά και συζητήστε θέματα που δεν θα προκαλέσουν προστριβές μεταξύ σας», αναφέρει από την πλευρά της η ψυχολόγος Irene Levine. Να θυμάστε πως οι συζητήσεις αυτές ίσως αλλάξουν τη ζωή σας…

Βρείτε τα σωστά καταλύματα

Το ιδανικό είναι να κλείσετε τις διαμονές της πρώτης και της τελευταίας νύχτα πιο πριν, έτσι ώστε να μείνετε μέσα σε ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα. Προτιμήστε ξενοδοχεία τα οποία θα προσφέρουν ησυχία καθώς δεν πρέπει να ξεχνάτε πως οδηγείτε κιόλας και η κούραση είναι ο χειρότερος εχθρός στο τιμόνι!

Η λίστα με το τι θα κάνετε…

Δεν υπάρχει λόγος να φτιάξετε μια τέτοια λίστα! Αφήστε την στο σπίτι και απλά… αυτοσχεδιάστε!

Τι πρέπει να έχετε μαζί σας

Δεν φεύγετε από το σπίτι αν δεν έχετε:

-Χάρτη

-Τα κατάλληλα ρούχα ανάλογα με την εποχή

-Γυαλιά ηλίου οπωσδήποτε και αντηλιακό

-Τράπουλα και παιχνίδια ερωτήσεων για διασκέδαση στο δρόμο

Snacks για κάθε ώρα

Εννοείται πως για κάθε ταξίδι πρέπει να υπάρχει το κατάλληλο snack, πχ, μπισκότα, πατατάκια, γλυκά, αλμυρά… γενικά τα πάντα! Καλό βέβαια, θα ήταν αν προτιμούσατε και προϊόντα πιο υγιεινά, αλλά επειδή το ρίχνετε έξω (και καλά κάνετε), για μια εβδομάδα φάτε… ανθυγιεινά!

SOS: Συμβουλές για την ασφάλεια σας

-Δεν οδηγούμε με σαγιονάρες

-Δεν μιλάμε στο κινητό την ώρα που οδηγούμε

-Αλλάζουμε οδηγό ανά 3 ώρες και ποτέ δεν πιάνουμε το τιμόνι άυπνες

-Πάντα ξέρουμε το τηλέφωνο της οδικής βοήθειας