Σου έχει τύχει να είναι στραμμένα όλα τα βλέμματα στο γραφείο πάνω σου και εσύ να αγχώνεσαι υπερβολικά; Αυτά είναι τα 4 βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις για να είσαι γεμάτη αυτοπεποίθηση στον χώρο εργασίας σου…

Βήμα #1: Να είσαι ανταγωνιστική

Το πρώτο βήμα που πρέπει να κάνεις είναι να γίνεις ανταγωνιστική σε όποιο ρόλο σου αναθέσουν. Προσπάθησε να βρεις αυτοματισμούς για να είσαι ένα βήμα μπροστά από τους συναδέλφους σου. Η διαρκής ενημέρωση πάνω στον κλάδο σου θα σου δώσει το προβάδισμα ώστε να ξεχωρίσεις και να αποκτήσεις αυτοπεποίθηση. Καλό θα ήταν να εντοπίσεις τους τομείς που θεωρείς πως έχεις αδυναμίες και να προσπαθείς διαρκώς να τους βελτιώσεις. Όσα περισσότερα γνωρίζεις για το αντικείμενο σου, τόσο πιο πολύ αυτοπεποίθηση θα νιώθεις.

Βήμα #2: Γίνε φίλη με όλους!

Οι καλές σχέσεις ανάμεσα σε σένα και τους συναδέλφους σου είναι ζωτικής σημασίας. Ένα περιβάλλον με αντιπαλότητες και άσχημες σχέσεις ανάμεσα σε συναδέλφους μόνο κακό μπορεί να κάνει στην ψυχολογία σου.  Προσπάθησε να αποφύγεις τις κλίκες στον χώρο εργασίας και πάνω από όλα να είσαι ευγενική με όλους. Από τον θυρωρό μέχρι τον πρόεδρο της εταιρείας, γιατί η ευγένεια και το χαμόγελο είναι πάντα επιθυμητά από όλους. Κάνε κοπλιμέντα στους συναδέλφους σου,  δείξε πως εκτιμάς τις προσπάθειες τους και πάνω από όλα μην γκρινιάζεις! Η θετική αύρα κερδίζει κόσμο και συμπάθειες…

Βήμα #3: Διατήρησε το παρουσιαστικό σου όμορφο

Η εξωτερική εμφάνιση και το παρουσιαστικό παίζουν σπουδαίο ρόλο όσον αφορά τα επαγγελματικά θέματα.  Εννοείται, πως η εξωτερική σου εμφάνιση δεν δείχνει ποια πραγματικά είσαι αλλά μια καλή και προσεγμένη εμφάνιση θα σου δώσει θάρρος και αυτοπεποίθηση. Το καλό μακιγιάζ που θα τονίσει τα δυνατά χαρακτηριστικά του προσώπου σου, είναι απαραίτητο. Αν έχεις ανασφάλειες σχετικά με το σώμα σου, τώρα είναι η ευκαιρία για να ξεκινήσεις το γυμναστήριο. Γενικά, προσπάθησε να νιώθεις σίγουρη και όμορφη σε κάθε σου εμφάνιση στο γραφείο. Όσο γρηγορότερα τα καταφέρεις, τόσο πιο άνετη και γεμάτη αυτοπεποίθηση θα νιώσεις!

Βήμα #4: Φρόντισε την υγεία σου

Όταν το σώμα σου είναι υγιές, τόσο πιο δυνατή και σίγουρη νιώθεις. Στην καθημερινότητα που ζούμε, το στρες και οι δίαιτες που ακολουθούμε συχνά-πυκνά, προκαλούν προβλήματα υγείας. Προσπάθησε να επικεντρωθείς στο πως θα κρατήσεις το σώμα σου υγιές, ώστε να έχεις μεγαλύτερη ενέργεια και να νιώθεις αυτοπεποίθηση. Επίσης, είναι μεγάλης σημασίας να κρατάς τα επίπεδα του άγχους σου χαμηλά, γιατί αυτό θα επηρεάσει την σκέψη σου αλλά και τις αποδόσεις σου, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να κάνεις λάθη που θα βλάψουν την αυτοπεποίθηση σου. Η πνευματική και σωματική υγεία είναι βασικά για να κρατήσεις τους ρυθμούς στη δουλειά σου σε υψηλά επίπεδα.