Το μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο έδειξε τον ρατσισμό του απέναντι σε ανθρώπους που έχουν κιλά παραπάνω. Ναι, καλά διάβασες. Μπορεί να υποστηρίζει την gay κοινότητα – πάλι καλά να λέμε-, αλλά δεν δέχεται ανθρώπους παχύσαρκους γιατί θεωρεί ότι περνούν λάθος πρότυπα. Μοντέλα όμως που κοντεύουν να πάθουν ανορεξία, προφανώς και δεν έχουν καμία σχέση με αυτό.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. H Tess Holliday, είναι ένα plus size μοντέλο που έχει υπογράψει συμβόλαιο και με μεγάλο πρακτορείο, μπαίνοντας έτσι δυναμικά στον χώρο της μόδας και δίνοντας την ελπίδα σε πολλές γυναίκες να νιώσουν επιτέλους λίγο καλά με το σώμα τους. Αυτός είναι ο κύριος στόχος δηλαδή.

tess1

Η ίδια λοιπόν φωτογραφήθηκε με bikini για τις ανάγκες διαφημιστικής καμπάνιας που ήθελε να περάσει την θετικότητα σε όλους εκείνους που νιώθουν άσχημα για τα κιλά τους. Όπως κατάλαβες είχε πολύ συμβολικό χαρακτήρα αυτή η φωτογράφηση.

Η Tess στην προσπάθεια της να ανεβάσει μία φωτογραφία της στο facebook από την καμπάνια, ήρθε αντιμέτωπη με την πολιτική του κοινωνικού δικτύου που αναφέρεται στην υγεία και την φυσική κατάσταση. Εν ολίγοις, απλά της απαγορεύτηκε η δημοσίευση της με το εξής μήνυμα: “Διαφημίσεις σαν και αυτή δεν επιτρέπονται, αφού κάνουν πολλούς ανθρώπους που τις βλέπουν να αισθάνονται άσχημα για τον εαυτό τους“.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η κίνηση αυτή δεν θα περνούσε απαρατήρητη. Τα μέλη της φεμινιστικής ομάδας Cherchez La Femme αντέδρασαν έντονα εκφράζοντας την οργή τους, με αποτέλεσμα το facebook να ζητήσει συγγνώμη και να εγκρίνει εν τέλει την φωτογραφία. Το κακό όμως έγινε…

tess