Παρόλο που τα χρόνια της εφηβείας τα έχεις αφήσει πίσω εδώ και καιρό, δεν είναι λίγες οι φορές που το πρώτο πράγμα που βλέπεις στον καθρέφτη σου το πρωί όταν ξυπνάς είναι το τεράστιο σπυράκι που έκανε ξαφνικά την εμφάνιση του στο πρόσωπο σου. Αν η ξαφνική ακμή σου δεν βασίζεται σε ορμονικές διαταραχές ή εμφάνιση περιόδου, τότε είσαι από τις τυχερές που μπορούν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα με τα σπυράκια πιο εύκολα και πιο δραστικά.

πόσο συχνά καθαρίζεις τα πινέλα του μακιγιάζ σου;

Φρόντισε να καθαρίζεις τα πινέλα και τις βούρτσες μακιγιάζ κάθε 2-3 εβδομάδες, έτσι ώστε να αποφεύγεται η συγκέντρωση μικροβίων. Σου προτείνω να τα πλένεις με λίγο νερό και ένα ήπιο καθαριστικό, το πρωί μετά το μακιγιάζ έτσι ώστε να είναι στεγνά και έτοιμα για χρήση το επόμενο πρωί.

Σιγουρέψου πριν δοκιμάσεις καινούρια προϊόντα   

Αν είσαι επιρρεπής στις αλλεργίες ίσως τα καινούρια σου προϊόντα περιποίησης δέρματος να φταίνε για την ακμή στο πρόσωπο σου. Αν είσαι και εσύ σαν και εμένα και «δερματικές αλλεργίες» είναι το άλλο σου όνομα, σου προτείνω να ελέγχεις καλά τα συστατικά των προϊόντων μακιγιάζ και περιποίησης προσώπου και σώματος που χρησιμοποιείς και προτιμάς αυτά με τα βιολογικά συστατικά ή αυτά που είναι βασισμένα σε ανόργανα στοιχεία.

Μήπως πλένεσαι πιο πολύ από ότι χρειάζεται;

Η υπερβολική καθαριότητα είναι το ίδιο επικίνδυνη να σου προκαλέσει κνησμό, ξηροδερμία και σπυράκια όσο και το να μην περιποιείσαι καλά το δέρμα σου. Καθάρισε λοιπόν το δέρμα σου με μέτρο και φρόντισε να χρησιμοποιείς πάντα καθαρές πετσέτες για να σκουπίζεις το πρόσωπο σου. Επίσης, φρόντισε το απορρυπαντικά πλυντηρίου που χρησιμοποιείς να μην περιέχουν συστατικά στα οποία έχεις αλλεργία.

Πίνε αρκετό νερό

Ένα από τα στάδια της αφυδάτωσης είναι και η ακμή. Φρόντισε να έχεις ένα μπουκάλι με νερό πάντα δίπλα σου στο γραφείο την ώρα που δουλεύεις για να κρατιέσαι πάντα ενυδατωμένη κατά τη διάρκεια μίας δύσκολης μέρας.

Πρόσεχε το περιβάλλον γύρω σου

Όταν βρίσκομαι σε περιβάλλον με καπνό από τσιγάρα, αυτόματα γεμίζω σπυράκια στο κούτελό ή στο σαγόνι. Ίσως να μην μπορείς να διώξεις του φίλους σου που καπνίζουν αλλά μπορείς να καθαρίζεις το πρόσωπο μου με ένα ήπιο καθαριστικό κάθε φορά που βρίσκεσαι σε ανθυγιεινό περιβάλλον. Φρόντισε να ανανεώνεις και να καθαρίζεις συχνά τα φίλτρα των κλιματιστικών σου αφού ο μολυσμένος από ακάρια αέρας μπορεί να προκαλέσει όχι μόνο ακμή αλλά και αναπνευστικά προβλήματα.

Μήπως χρειάζεσαι ανανέωση;

Το στρες της καθημερινότητα είναι εχθρός για την φωτεινότητα και την υγεία του δέρματος σου. Μία μάσκα για βαθύ καθαρισμό είναι αρκετή για να δώσει την επιπλέον ώθηση που χρειάζεται το δέρμα σου. Δοκίμασε μία μάσκα ενυδάτωσης μία φορά την εβδομάδα, ανάλογα με τον τύπο δέρματος σου.