Η αλήθεια είναι πως οι φακοί επαφής σε έχουν… βολέψει!

Τα γυαλιά δεν σε βολεύουν και laser δεν θες να κάνεις. Έχεις πάθει κάποιες μολύνσεις κατά καιρούς αλλά ξέχασες γρήγορα την ταλαιπωρία που πέρασες. Διάβασε τα παρακάτω απλούστατα tips για να μην ξαναπεράσεις τα ίδια.

Σωστή απολύμανση

Βγάζοντας τους πρέπει οπωσδήποτε να τους ξεπλένεις με το ειδικό υγρό τους, τρίβοντάς τους με μαλακές κινήσεις.

Καθαρή θήκη

Δεν αρκεί να ξεπλένεις απλώς τους φακούς. Κάθε βράδυ πριν τους τοποθετήσεις στην ειδική θήκη, πρέπει να την πλύνεις καλά με αντιβακτηριδιακό σαπούνι.
Μην ξεχνάς ότι καλό θα ήταν να αντικαθίσταται κάθε τρεις μήνες.

Ποτέ στον ύπνο

Ακόμα κι αν πρόκειται για μεσημεριανό power nap, οι φακοί πρέπει να αφαιρούνται. Δεν κοιμάσαι ποτέ φορώντας τους, γιατί καταρχάς προκαλείς ξηροφθαλμία και κατά δεύτερον κινδυνεύεις να μολύνεις τα μάτια σου, γιατί δεν «αναπνεόυν».

Αντικατάσταση σύμφωνα με τις οδηγίες

Αν για παράδειγμα οι φακοί επαφής σου είναι μηνιαίοι πρέπει να αλλάζονται στις 30 ημέρες. Όχι στις 40, ούτε στις 50. Οι μολύνσεις καραδοκούν.

Ποτέ ληγμένα προϊόντα

Αν για παράδειγμα το υγρό σου έχει λήξει δεν θα το χρησιμοποιήσεις απλώς και μόνο για να μην ξεραθούν. Καλύτερα είναι να τους πετάξεις και την επόμενη μέρα αγοράζεις καινούριους.

Πάντα τα γυαλιά σου στην τσάντα

Ανά πάσα στιγμή μπορεί να σου σκιστούν ή πιο απλά να νιώθεις ότι έχουν θολώσει από την πολύωρη χρήση. Ο τρόπος για να προστατευθείς και κυρίως για να συνεχίσεις να βλέπεις, είναι να έχεις τη θήκη με τα γυαλιά σου μαζί.