Ένα από τα στυλιστικά μαθήματα που πήραμε το 2019 είναι ότι το πιο fashionnable στοιχείο ενός outfit είναι να είναι χρηστικό και άνετο. να ντυνόμαστε σύμφωνα με τις συνθήκες και να λαμβάνουμε υπόψιν όλους τους παράγοντες. Έτσι, θα διαλέξουμε πολύ πιο εύκολα τα ρούχα μας την κάθε ημέρα και θα είμαστε πολύ πιο στυλάτες. Ποια τα στυλιστικά λάθη που πρέπει να αποφύγουμε;

Αυτά είναι μερικά από τα στυλιστικά λάθη που κάναμε – όχι πια ομως: 

Φορούσαμε παπούτσια που δεν ήταν άνετα

Φέτος μάθαμε ότι τα καθαρά, όμορφα αθλητικά μας παπούτσια μπορούν όχι μόνο να μας συνοδέψουν μέχρι και στο γραφείο αλλά και να συνδυαστούν με τα πιο «σοβαρά» μας ρούχα. Σκεφτείτε πόσο περισσότερο κουρασμένες και καταπονημένες νιώθουμε μετά την δουλειά ή την βόλτα όταν δεν φορούμε τα σωστά παπούτσια.

Έτσι, φέτος επενδύουμε σε ποιότητα παπούτσια, ανατομικά, και κυρίως βολικά και άνετα. Η άνεση είναι …στυλ.

στυλιστικά λάθη

Αθλητικό παπούτσι Nike.com

στυλιστικά λάθη

στυλιστικά λάθη

Φορούσαμε στενά jeans που δεν μας άφηναν να καθήσουμε

Ωραία τα στενά τα jeans αλλά πόσο πασέ; Τα τζιν «σωλήνες» που φορούσαμε τα προηγούμενα χρόνια δεν μας άφηναν να κάτσουμε αλλά ούτε να σκύψουμε. Πόσο μάλλον να τρέξουμε ή να ανέβουμε σκαλιά. Το να τα φοράμε ήταν και αυτό μία πρόκληση. Ειδικά για όσες από εμάς περνάμε ώρες καθισμένες, τα skinny jeans ήταν εντελώς μη βολικά.

Αντιθέτως, πλέον φοράμε άνετα jeans, με ελαστικά υλικά και καλό fitting που αφήνουν το σώμα μας να αναπνέει. Ακόμη, ένα από τα must have items είναι τα  φαρδιά jeans τύπου παντελόνες που εξίσου μας κολακεύουν.

Εάν θέλετε ακόμη να φορέσετε στενά jeans, σιγουρευτείτε ότι θα είναι ακριβώς στο νούμερό σας ή και λίγο μεγαλύτερα και πως δεν θα είναι τόσο στενά ώστε να δυσκολεύεστε να καθήσετε. Επίσης, προτιμήστε ελαστικά jeans.

στυλιστικά λάθη

Διαβάστε ακόμη: Όλη μέρα σπίτι; Οι πιο στυλάτες και άνετες πιτζάμες για να νιώθετε πάντα όμορφες!

Φορούσαμε μικρές τσάντες που δεν χώραγαν τα πράγματά μας

Πόσες φορές έχει χρειαστεί να πάμε κάπου και εκτός από την μικρή μας τσάντα ώμου έχουμε και 1-2 σακούλες με πράγματα; Δεν υπάρχει κανένας λόγος να το κάνετε αυτό. Προμηθευτείτε μεγάλες, ευρύχωρες και άνετες τσάντες που θα χωρούν όλα σας τα πράγματα και θα είναι εξίσου στυλάτες.

στυλιστικά λάθη

Φορούσαμε τσαλακωμένα ρούχα

Μπορεί να φοράμε το πιο ωραίο και στυλάτο outfit. Ωστόσο, το να είναι τσαλακωμένα τα ρούχα μας χαλάνε όλη την εικόνα.

Πως να το αποφύγουμε;

  • Κάνουμε τον κόπο να σιδερώνουμε όλα μας τα ρούχα.
  • Επιλέγουμε υφάσματα που τσαλακώνονται πιο δύσκολα.
  • Κρεμάμε τα ρούχα μας στην ντουλάπα ώστε να παραμένουν ατσαλάκωτα.
  • Δεν τα πετάμε ποτέ από εδώ και από εκεί, ώστε να μην τσαλακώνονται.
  • Προσέχουμε πως κρεμάμε τις ζακέτες και τα παλτά μας.

στυλιστικά λάθη

στυλιστικά λάθη

Φορούσαμε ρούχα εκτός εποχής – Δεν υπολογίζαμε τον καιρό

Το να λαμβάνουμε πάντα υπόψιν μας τον καιρό είναι ένας πολύ εύκολος οδηγός του πως να ντυθούμε κάθε μέρα. Ειδικά στην Ελλάδα που ο καιρός μπορεί να αλλάξει πολύ απότομα, την μία να έχουμε απίστευτη καλοκαιρία και την άλλη μέρα να βρέχει και να φυσάει, δεν είναι κομψό να ντυνόμαστε off topic.

Μην ντύνεστε πολύ βαριά μία ηλιόλουστη μέρα, ούτε πολύ ελαφρά, με ανοιξιάτικους, έντονους και ανοιχτόχρωμους τόνους μία βροχερή μέρα. Επίσης, πολύ προσοχή με τα λάθος υφάσματα. Ένα από τα πιο σημαντικά στυλιστικά λάθη.

Bonus: Μην ξεχνάτε ποτέ την ομπρέλα σας. Ένα αξεσουάρ τόσο χρήσιμο που μπορεί να σας δώσει ταυτόχρονα πολύ στυλ.

στυλιστικά λάθη

στυλιστικά λάθη