Ο πλανήτης μας εκπέμπει S.O.S. Δεν υπάρχει κάτι πιο fashionable από εμάς που ακολουθούμε την μόδα, από το να σεβόμαστε το περιβάλλον μας και να κάνουμε επιλογές που να το προστατεύουν. Γι’ αυτό, στρεφόμαστε όλο και σε πιο φιλικές προς το οικοσύστημα αγορές. Λέμε όχι στο fastfashion, επαναχρησιμοποιούμε όσο μπορούμε και όταν χρειαστεί να αγοράσουμε κάτι καινούριο, προσέχουμε τα υλικά και η πολιτική του εκάστοτε brand να διέπονται όσο το δυνατόν περισσότερο από τους κανόνες της βιωσιμότητας.

Έτσι, ενθουσιαστήκαμε όταν γνωρίσαμε το brand Achimia Vegan Shoes, του οποίου η φιλοσοφία συνάδει απόλυτα με την φύση και την προστασία της. Μάλιστα, η υπέροχη αισθητική των παπουτσιών που θα μας συντροφεύσουν στις καλοκαιρινές αναμνήσεις που έπεται να φτιάξουμε, εμπνέονται από την ίδια την φύση. Με σχέδια λουλουδιών, νούφαρων και φύλλων, αποτίουμε τον δικό μας φόρο τιμής στην φύση ενώ ταυτόχρονα την προστατεύουμε.

Η επανάσταση της «αργής» μόδας είναι εδώ και μας αρέσει πολύ!

Τα υπέροχα υποδήματα είναι φυσικά vegan, καθώς το συνθετικό δέρμα είναι πολύ πιο φιλικό προς το περιβάλλον και εν γένει στην ίδια την φύση, αφού δεν χρησιμοποιεί το δέρμα των πλασμάτων που ζουν στην φύση.

Η Νικόλ Δαλάτση, η οποία βρίσκεται πίσω από το όμορφο εγχείρημα αναφέρει χαρακτηριστικά πως δημιούργησε τα πασουμάκια από φυσικά υλικά, θέλοντας να εκφράσει την ευγνωμοσύνη της στην φύση. Τα συνδύασε με μερικά γνώριμά μας υλικά (πλαστικές σακούλες, σακιά από την βιομηχανία τροφίμων και παλιά οικογενειακά εργόχειρα) για να τους δώσει έναν νέο, όμορφο και βιώσιμο σκοπό ζωής. Φορώντας τα, με κάθε μας βήμα οδεύουμε προς έναν δρόμο low waste, διαφανή και με χαμηλό οικολογικό αποτύπωμα.

Ακόμη, κόντρα στην τρέλα της παγκοσμιοποίησης και της μαζικότητας του fast fashion, τα Alchimia Vegan Shoes έχουν μοναδικά σχέδια, φτιαγμένα με μεράκι και αγάπη. Η έμπνευση της Νικόλ αντλείται από τα παιδικά της χρόνια, οπότε η σχέση της με την φύση ήταν πολύ στενή.

Πώς φτιάχνονται τα εντυπωσιακά σχέδια;

Τα υποδήματα είναι χειροποίητα, γεγονός που τους προσδίδει την μοναδικότητα τους. Η Νικόλ μαζεύει η ίδια μερικά φυλλαράκια, τα οποία αποθηκεύει με προσοχή. Τα αποξηραίνει σε χοντρά βιβλία, όπως έκαναν παλιά. Έπειτα, περνούν από ειδική επεξεργασία ώστε να μπορεί να τα πλέξει με βελονάκι. Οι παρεμβάσεις έγιναν με υπομονή ώστε να διατηρηθεί η ομορφιά τους. Κάθε βελονιά γίνεται αργά, παίρνει όσο χρόνο χρειαστεί ώστε να «γεννηθεί» το επιθυμητό αποτέλεσμα. Όπως συμβαίνει και στην ίδια την φύση, με αργούς και σταθερούς ρυθμούς.

Μπορείτε και εσείς να ζητήσετε τα δικά σας custom made πασουμάκια με την υπογραφή της Νικόλ Δαλάτση, επικοινωνώντας στο [email protected]