Πέθανε από κορωνοϊό ο διάσημος σχεδιαστής μόδας και ιδρυτής του οίκου μόδας Κenzo, Kenzo Takada. Ο εμβληματικός Ιάπωνας έφυγε από την ζωή σε ηλικία 81 ετών ενώ νοσηλευόταν σε νοσοκομείο του Παρισιού, όπου και έμενε σχεδόν όλη τη ζωή του.

Ήταν ο ιδρυτής του διάσημου και πετυχημένου οίκου Kenzo που παράγει συλλογές ένδυσης για γυναίκες, άντρες και παιδιά, αξεσουάρ καθώς και αρώματα.

Ήταν ο πρώτος Ιάπωνας σχεδιαστής που κατάφερε να επιβάλλει τη φήμη του στο Παρίσι, όπου και έκανε καριέρα αλλά και διάσημη, την Kenzo. Μετά από μία γενναία, αλλά άνιση μάχη με το κορωνοϊό κατέληξε στο νοσοκομείο Neuilly-sur-Seine, σε ηλικία 81 ετών, σήμερα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση εκπροσώπου του.

kenzo

Ποιος θα ξεχάσει την υπέροχη μυρωδιά που αναδύει το θρυλικό πλέον άρωμα Flower by Kenzo;

Η κληρονομιά του Takada Kenzo

O θάνατος του Kenzo, λαμβάνει χώρα 50 χρόνια μετά το λανσάρισμα της πρώτης του κολεξιόν στο Παρίσι. Ο Ιάπωνας θρύλος της μόδας, αποσύρθηκε το 1999, 6 χρόνια αφού πούλησε το brand του στον κολοσσό της μόδας LVMH. Από τότε αφιέρωνε τον χρόνο του μόνο σε δικά του πρότζεκτ, συμπεριλαμβανόμενης και μίας κολεξιόν που κυκλοφόρησε στις αρχές του 2020.

Ο Takada ήρθε στην Γαλλία με ένα πλοίο το 1965 από την γενέτειρά του, Ιαπωνία. Είχε σκοπό να μείνει μόνο μερικές εβδομάδες στην γαλλική πρωτεύουσα, η οποία τελικά έγινε το μόνιμο του σπίτι.

Διαβάστε ακόμη:Όλος ο κόσμος μιλάει για το σποτ που έφτιαξε ο Spike Jonze για το νέο άρωμα Kenzo