Μπορεί 2-3 χρόνια πριν να βλέπαμε παντού στον δρόμο κόσμο να φορά ασύρματα ακουστικά, ακόμη και εάν δεν άκουγαν μουσική αλλά σήμερα οι τάσεις απαιτούν… επιστροφή στο καλώδιο.

Τα hot κορίτσια του Hollywood και όχι μόνο έχουν απορρίψει τα ασύρματα ακουστικά τους και φορούν ξανά τα ακουστικά με τα καλώδια τα οποία συνδέονται με την θύρα του κινητού. 

Η μεγάλη επιστροφή των ακουστικών με καλώδιο

Πρώτη που είδαμε να φοράει περήφανα τα ενσύρματα ακουστικά της ήταν η Bella Hadid, το 2019. Όταν όλοι φορούσαν wireless ακουστικά, εκείνη περπατούσε με τα καλώδια να κρέμονται. Από τότε, όλο και περισσότερες stars φωτογραφίζονται από τους παπαράτσι να περπατούν φορώντας ακουστικά με καλώδια. Ανάμεσά τους τα πολύ fashionable κορίτσια Lily-Rose Depp και Zoe Kravitz.

Δίνουν ένα retro vibe που θυμίζει σκηνή από ταινία, σε αντίθεση με τα ασύρματα ακουστικά που μοιάζουν με σκουλαρίκι ή δεν φαίνονται καθόλου.

Μεταξύ τους και ένα πολύ ‘it‘ αγόρι, ο Jake Gyllenhaal, ο οποίος δεν πάει πουθενά χωρίς τα ενσύρματα ακουστικά του.

Ασύρματα ακουστικά; Tired.

Ακουστικά με καλώδιο; Wired. 

Στα πλεονεκτήματα της επαναφοράς των κλασικών ακουστικών; Τα ενσύρματα ακουστικά δεν ξεμένουν ποτέ από μπαταρία και δεν απαιτούν ρεύμα. Σε αντίθεση με τα ασύρματα ακουστικά μας, τα οποία πολλές φορές μπορεί να ξεχάσουμε να φορτίσουμε ή πιθανόν να τα χρησιμοποιούμε για τόσες πολλές ώρες, που να ξεμείνουν από μπαταρία.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by wired it girls (@wireditgirls)

Επίσης, επενδύοντας σε ακουστικά με καλώδια, μπορεί κανείς να πάρει ένα ζευγάρι με πολύ καλύτερη ποιότητα ήχου σε αρκετά χαμηλότερη τιμή. Με 50€ υπάρχουν δεκάδες ποιοτικά ακουστικά με καλώδια στην αγορά, ενώ τα ασύρματα με ικανοποιητικό προς καλό ήχο ξεπερνούν τα 100€.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by wired it girls (@wireditgirls)

Τέλος, δεν υπάρχει περίπτωση να χάσουμε το ένα από τα δύο ακουστικά, αφού – πολύ απλά και πρακτικά – είναι δεμένα μεταξύ τους.

Παρόμοιο trend που ήρθε για να μείνει, είναι η αγορά βινυλίων, η οποία έχει επανέλθει για τα καλά.