Νέα Υόρκη, δεκαετία του 1980: – η United Colors of Benetton αποτίει φόρο τιμής στον Keith Haring και στους πολύχρωμους, παιχνιδιάρικους χαρακτήρες του. 

Ο Keith Haring γεννήθηκε το 1958 στο Ρίντιγκ της Πενσυλβάνια, μια μικρή πόλη στην ανατολική ακτή των ΗΠΑ. Mεγάλωσε επηρεασμένος από τον κοινωνικό αναβρασμό της δεκαετίας του ’60, των αντιπολεμικών διαδηλώσεων και των φυλετικών αναταραχών. Έκανε γρήγορα σπίτι του τη Νέα Υόρκη, στην οποία εγκαταστάθηκε το 1978 για να σπουδάσει ζωγραφική, στα 20 του χρόνια και έμεινε εκεί μέχρι το τέλος του τον Φεβρουάριο του 1990. Επηρέασε την pop ζωγραφική όσο λίγοι. Οι διαχρονικοί πίνακές του βγάζουν βγαλμένοι από το σήμερα. 

Όταν ο Keith Haring είπε ότι ήθελε να κάνει την τέχνη προσιτή σε όλους, με κάθε τρόπο, η αρχική του ιδέα ήταν να χρησιμοποιήσει κυριολεκτικά ο,τιδήποτε, από τοίχους μέχρι ρούχα. Μέχρι και η εκκλησία Chiesa di Sant’Antonio abate στην Πίζα της Ιταλία έχει αποτελέσει «καμβάς» για τα δημιουργήματά του. Η United Colors of Benetton αναπαράγει αυτή την ιδέα και δημιουργεί μία συλλογή εμπνευσμένη από μερικά από τα πιο γνωστά γκράφιτι του διάσημου αμερικανού καλλιτέχνη.

keith haring

Στυλιζαρισμένα μικρά κίτρινα, κόκκινα, μοβ, πράσινα και μπλε ανθρωπάκια χορεύουν, πηδούν, αγκαλιάζονται και σχηματίζουν καρδιές πάνω σε μπλούζες, t-shirts και τσάντες. Η συλλογή αυτή είναι εμπνευσμένη από τη Νέα Υόρκη της δεκαετίας του 1980.

keith haring

Καρό πουκάμισα, πολύχρωμα μοτίβα και τζιν που θυμίζουν όχι μόνο την αρχή της street art και το πέρασμα από το πανκ στο grunge, αλλά και ένα κομμάτι της ιστορίας της United Colors of Benetton.

keith haring