Η ελληνική επανάσταση αποτελεί σίγουρα ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα της σύγχρονης ιστορίας μας. Φέτος θα γιορτάσουμε την επέτειο κάπως διαφορετικά. Η πανδημία μας έχει περιορίσει, όμως η συμπλήρωση των 200 χρόνων από το γεγονός κάνει τις εκδηλώσεις ξεχωριστές. Και μπορεί να παρακολουθήσουμε την παρέλαση από το σπίτι, όμως αυτό δεν μας αποτρέπει από το να τιμήσουμε τους ήρωες του 2021! Άλλωστε υπάρχουν και άλλοι τρόποι… Ένας από τους πιο πρωτότυπους είναι να φορέσουμε ένα ζευγάρι παπούτσια που παραπέμπει στους ένδοξους αγώνες των Ελλήνων!

Η επανάσταση στα… πόδια μας

Φέτος, συμπληρώνονται 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821. Το brand KALOGIROU συμμετέχει στον εορτασμό της εθνικής επετείου μέσα από μία ιδιαίτερα ξεχωριστή και δημιουργική συνεργασία. Ενώνει την τέχνη με τη μόδα. Σε συνεργασία με το ιταλικό brand Superga και τον διεθνώς καταξιωμένο Έλληνα καλλιτέχνη Κωνσταντίνο Κακανιά, δημιουργήθηκε ένα limited edition υπόδημα με την εικαστική υπογραφή του καλλιτέχνη και την εκκεντρική alter-ego περσόνα του, την κυρία Τεπενδρή.

Η εκκεντρική κυρία Τεπενδρή, η συναρπαστική περσόνα που έχει δημιουργήσει ο Κωνσταντίνος Κακανιάς και έχει αποθεωθεί παγκοσμίως, μεταμορφώνεται για τη συλλεκτική αυτή capsule συλλογή σε ηρωίδα της Ελληνικής Επανάστασης. Δοξάζει τον ξεσηκωμό των Ελλήνων, με τον ίδιο δυναμισμό, πάθος και αποφασιστικότητα που μας έχει συνηθίσει χρόνια τώρα να αντιμετωπίζει την εκλεκτική της καθημερινότητα.

Το Limited edition σχέδιο Superga X Konstantin Kakanias κυκλοφορεί σε 200 αριθμημένα κομμάτια. Είναι γυναικεία, ανδρικά και εφηβικά, τα οποία είναι διαθέσιμα διεθνώς από τα φυσικά καταστήματα KALOGIROU. Είναι διαθέσιμα και μέσω του ηλεκτρονικού καταστήματος www.kalogirou.com.