Όσο και εάν αγαπάμε τα designer ρούχα, πολλές φορές δεν καταλαβαίνουμε την λογική πίσω από μερικά items επιφανών οίκων. Πόσω μάλλον, όταν κοστίζουν έναν ολόκληρο μισθό! Ο λόγος για τον αγαπητό οίκο Gucci που χρεώνει 770$ για τα νέα του τζιν με εφέ… βρωμιάς. Τα εν λόγω τζιν φαίνεται να είναι λερωμένα από γρασίδι, σαν να είναι τζιν εργασίας κάποιου κηπουρού.

Τζιν που έχουν επίτηδες λεκέδες από γρασίδι από την Gucci

To λουκ αυτό του εργάτη έχει γίνει πολλές φορές μόδα. Ποιος ξεχνάει εξάλλου ότι πρώτοι από όλους φόρεσαν τα denim ρούχα οι ανθρακορύχοι λόγω της αντοχής του υφάσματος;

Το ιταλικό brand πουλάει επίσης και σαλοπέτες στο ίδιο στυλ, «λερωμένες με γρασίδι», για 1.092$. Οι σαλοπέτες έχουν λεκέδες και στο πίσω μέρος. Και τα δύο items προέρχονται από την νέα κολεξιόν Φθινόπωρο/Χειμώνας 2020.

Στην ιστοσελίδα του οίκου αναφέρεται ότι το συγκεκριμένο ύφασμα που δίνει το εφέ βρωμιάς είναι φτιαγμένο από οργανικό βαμβάκι ειδικά για να έχει αυτό το πράσινο χρώμα. Έτσι, όσο και να πλύνετε τα τζιν σας στο πλυντήριο, δεν θα χάσουν… την βρωμιά τους!

Οι χρήστες του ίντερνετ όπως ήταν αναμενόμενο χλεύασαν τα items καθώς μπορούν και εκείνοι να πετύχουν το… εφέ βρωμιάς με πολύ λιγότερα χρήματα, κάνοντας όντως δουλειές στον κήπο τους.

Δεν είναι πρώτη φορά που ο οίκος Gucci πουλάει ρούχα που μοιάζουν παλιά και χρησιμοποιημένα. Στην κολεξιόν Φθινόπωρο/Χειμώνας 2019 είχε κυκλοφορήσει τα παρακάτω sneakers που μοιάζουν πολυφορεμένα για 870$.