Η LG  συνεργάζεται με το NET-A-PORTER, ένα κορυφαίο διαδικτυακό luxury fashion brand λιανικής πώλησης, για να προσφέρει μια σειρά περιορισμένης έκδοσης υπέροχων, περιβαλλοντικά υπεύθυνων ενδυμάτων υψηλής ποιότητας, σχεδιασμένα από φυσικά υλικά, που αναπτύχθηκαν για να διαρκέσουν χρόνια. Με αποκλειστική διαθεσιμότητα στο NET-A-PORTER η LG παρουσιάζει τις capsule συλλογές –  μέρος της πλατφόρμας NET SUSTAIN που έχει σχεδιαστεί για να βοηθά τους καταναλωτές να ζουν πιο βιώσιμα και να μειώσουν το παγκόσμιο πρόβλημα των απορριμμάτων μόδας, το οποίο σύμφωνα με εκτίμηση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ κοστίζει στις χώρες 400 USD δισεκατομμύρια το χρόνο[1].

Μέρος της καμπάνιας #CareForWhatYouWear, η νέα πρωτοβουλία βοηθά τους καταναλωτές να αποκτήσουν βιώσιμη γκαρνταρόμπα

Η πρωτοβουλία αποτελεί μέρος της καμπάνιας της LG #CareForWhatYouWear και της συνεχής δέσμευσης των οικιακών συσκευών και συνολικά των καταναλωτικών ηλεκτρονικών συσκευών της εταιρείας για μείωση του παγκόσμιου αποτυπώματος άνθρακα, προκειμένου να εξασφαλίσει ένα καλύτερο αύριο. Η διεθνής καμπάνια της LG καλεί τους καταναλωτές να βοηθήσουν στην καταπολέμηση της σπατάλης ρούχων, μειώνοντας την φθορά των υφασμάτων μέσω του κατάλληλου πλυσίματος[2] και υπογραμμίζει τα περιβαλλοντικά οφέλη από την αγορά ανθεκτικών, φιλικών προς το περιβάλλον ρούχων, την επαναχρησιμοποίηση ενδυμάτων και την παραχώρησή τους σε ανθρώπους που θα τα φορέσουν και θα τα εκτιμήσουν. Για αυτήν την καμπάνια, η LG και το NET-A-PORTER συνεργάστηκαν με τρία brands από τον κλάδο της μόδας με δέσμευση στη βιωσιμότητα: Mara Hoffman, Le Kasha και Bondi Born. Τα κομμάτια που προκύπτουν δημιουργήθηκαν από 100% υλικά που μπορούν να πλυθούν για εύκολη διαχείριση χωρίς στεγνό καθάρισμα και έχουν σχεδιαστεί για να διαρκούν για πολλά χρόνια.

Πέρυσι, η LG ανακοίνωσε την πρωτοβουλία Zero Carbon, με τη δέσμευση να επιτύχει καθαρές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα από τις παγκόσμιες δραστηριότητές της έως το 2030. Με ηγετική θέση παγκοσμίως στις λύσεις φροντίδας ρούχων, η LG διαθέτει την τεχνογνωσία για την καλύτερη αποτελεσματικότητα στην πλύση και τη φροντίδα των υφασμάτων. Με την προηγμένη τεχνολογία για τη φροντίδα ρούχων μέσω των τριών κορυφαίων συσκευών – το έξυπνο πλυντήριο με τεχνολογία AI DD™, το στεγνωτήριο με αντλία θερμότητας DUAL Inverter και το Styler – οι καταναλωτές μπορούν να επεκτείνουν τη διάρκεια ζωής των αγαπημένων τους ρούχων, ελαχιστοποιώντας ταυτόχρονα την επίδραση στον πλανήτη με την πιο αποτελεσματική χρήση ηλεκτρικής ενέργειας[3].

«Ως παγκόσμιος ηγέτης στις λύσεις φροντίδας ρούχων αισθανόμαστε ότι έχουμε ευθύνη όσον αφορά στην περιβαλλοντική βιωσιμότητα και η συνεργασία με την NET-A-PORTER αυξάνει την αξιοπιστία μας σημαντικά», δήλωσε ο Dan Song, πρόεδρος της LG Electronics Home Appliance & Air Solution Company. «Μέσω των καινοτόμων προϊόντων και των πρωτοβουλιών η LG επιδεικνύει τη βαθιά δέσμευσή της να κάνει τον κόσμο ένα καλύτερο μέρος και να διασφαλίσει ότι η ζωή είναι καλή τώρα και θα είναι ακόμα καλύτερη στο μέλλον».

[1]https://www.weforum.org/agenda/2019/01/by-the-numbers-the-economic-social-and-environmental-impacts-of-fast-fashion

[2] Η φθορά στο ύφασμα μειώθηκε κατά 18% με το AI DD™ όταν δοκιμάστηκε από την Intertek στο κύκλο για βαμβακερά (Cotton Cycle) με φορτίο που περιλαμβάνει 2 κιλά εσώρουχα σε συμβατικό πλυντήριο LG μοντέλο FC1450S2W και LG AI DD μοντέλο F4V9RWP2W. Τα αποτελέσματα ενδέχεται να διαφέρουν ανάλογα με τη σύνθεση του φορτίου και τους περιβαλλοντικούς παράγοντες.

[3] Το πλυντήριο δοκιμάστηκε από την Intertek με βάση το IEC 60456 Edition 5.0 στον κύκλο TurboWash39 με 5kg φορτίου IEC σε σύγκριση με τον συμβατικό κύκλο για βαμβακερά (F4V9RWP2W έναντι FC1450S2W). Τα αποτελέσματα ενδέχεται να διαφέρουν ανάλογα με τη σύνθεση του φορτίου και τους περιβαλλοντικούς παράγοντες. Το στεγνωτήριο δοκιμάστηκε σε κατηγορίες ενεργειακής απόδοσης από A +++ έως D σύμφωνα με τα πρότυπα IEC, σε Cotton Cycle και Energy Mode. Τα μοντέλα στεγνωτηρίου με αντλία θερμότητας LG DUAL προσφέρουν ενεργειακή απόδοση A +++. Τα αποτελέσματα ενδέχεται να διαφέρουν ανάλογα με τα μοντέλα προϊόντων στην περιοχή. Το Styler αφαίρεσε το 92 τοις εκατό του υπερχλωροαιθυλενίου που δημιουργήθηκε κατά τη διάρκεια του στεγνού καθαρισμού όταν δοκιμάστηκε από την Intertek σε κατάσταση υγιεινής-κανονικής λειτουργίας.