Ο Barrett Ward τα είχε όλα. Μια επιτυχημένη καριέρα στις πωλήσεις, ένα ωραίο αυτοκίνητο και αρκετά χρήματα για να ταξιδέψει όλον τον κόσμο. Ζούσε το όνειρο, αλλά ένα ταξίδι αποστολής στο Περού το 2001, θα άλλαζε την προσέγγιση του Ward στη ζωή, και ξαφνικά αυτό το λαμπερό αυτοκίνητο δεν ήταν πλέον αρκετό.

Ο Ward είδε τη φτώχεια και τον συγκλόνισε γι’ αυτό αποφάσισε να κάνει κάτι γι ‘αυτό. Η δουλειά του στις πωλήσεις, το αυτοκίνητο και ο μεγάλος μισθός αντικαταστάθηκαν με τη δημιουργία μιας μη κερδοσκοπικής εταιρείας και ο Ward ξεκίνησε ένα ταξίδι που τελικά θα είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία της ABLE.
Η ABLE είναι θεμελιωδώς διαφορετικό από άλλες εταιρείες ένδυσης. «Αν θέλουμε να τερματίσουμε τη φτώχεια, πρέπει να κάνουμε δύο πράγματα, μας λέει ο Ward.» «Δημιούργησε θέσεις εργασίας και πρόσλαβε γυναίκες.»

Σε όλο τον κόσμο, οι γυναίκες συγκεντρώνονται στις χαμηλότερες αμειβόμενες και λιγότερο ασφαλείς θέσεις εργασίας, καθιστώντας τις – και τα παιδιά τους – πιο ευάλωτες στη φτώχεια. Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με την Oxfam, οι άνδρες κατέχουν 50 τοις εκατό περισσότερο παγκόσμιο πλούτο από τις γυναίκες. Ο Ward θέλει να το αλλάξει αυτό.

«Γνωρίζουμε ότι οι γυναίκες επενδύουν το διπλάσιο του εισοδήματός τους στις οικογένειές τους από τους άνδρες (80 τοις εκατό έναντι 30-40 τοις εκατό) και όταν οι γυναίκες πληρώνονται μισθούς που ικανοποιούν τις βασικές τους ανάγκες, οδηγούνται σε μεγαλύτερη προσωπική ασφάλεια και καλύτερη συνολική υγεία και εκπαίδευση από γενιά σε γενιά.
«Θέλουμε να χτίσουμε έναν καλύτερο κόσμο για την επόμενη γενιά – έναν με λιγότερη φτώχεια και περισσότερη ισότητα, όπου λιγότεροι άνθρωποι είναι άρρωστοι και όπου περισσότερα παιδιά πηγαίνουν στο σχολείο. Φτάνουμε εκεί επενδύοντας σε γυναίκες», υποστηρίζει ο Ward.
Για την εταιρεία ABLE, αυτό σήμαινε τη δημιουργία θέσεων εργασίας για γυναίκες από ευάλωτες κοινότητες. Η εταιρεία ξεκίνησε συνεργαζόμενη με γυναίκες της Αιθιοπίας. Ενώ ήταν ευγνώμονες για τη φιλανθρωπία, εξηγεί ο Ward, ενδιαφέρονται περισσότερο για δουλειές που θα τις βοηθούσαν να αναπτύξουν τις ικανότητές τους.
Μάθε όλα τα μυστικά της εταιρείας ABLE, η οποία προωθεί την ηθική μόδα και ενδυναμώνει γυναίκες που βρίσκονται στο όριο της φτώχειας.
Είσαι φοιτητής στην Ελλάδα; Πάρε μέρος στο Red Bull Basement 2020 και κάνε την ιδέα σου πραγματικότητα. Για να δηλώσεις συμμετοχή, απλώς μπες στο redbullbasement.com, ανέβασε εκεί το βίντεο σου και φέρε την καινοτομία στο Πανεπιστήμιό σου.