Σε μια ξεχωριστή εκδήλωση που διοργάνωσαν τα i-D Concept Stores είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε τα μαντήλια της Kridemnon. Η δημιουργός εμπνεύστηκε την ιδέα του Kridemnon ενάμιση χρόνο πριν, στο Παρίσι που είναι ο τόπος διαμονής της, με την βοήθεια της πολύτιμης συνεργάτιδας της Mickaelle Chabat.

010C0783

Η σχεδιάστρια, Εύα, θέλοντας να τιμήσει την ελληνική παράδοση και την ιστορία του τόπου της, δημιούργησε αυτό το αξεσουάρ με το ελληνικό διαχρονικό στοιχείο και την αισθητική, ελπίζοντας ότι θα περνάει από γενιά σε γενιά διατηρώντας την αξία του. Το Kridemnon αντλεί έμπνευση από τα αρχαία χρόνια, από τον Όμηρο, τον Πλάτωνα, τον Αριστοτέλη, τους κωμικούς και τραγικούς τους μύθους και τους θρύλους. Η ονομασία του brand προέρχεται από το Κρήδεμνον, το θεϊκό κεφαλομάντηλο που σώζει τον Οδυσσέα από την οργή του Ποσειδώνα και τον οδηγεί στην γη των Φαιάκων.

010C0850

Η πρώτη σειρά του Kridemnon εμπνέεται από την παράδοση της Σκύρου, της Κρήτης και της Ρόδου.  Τα ξεχωριστά, σχεδιαστικά, μοτίβα, αποτυπώνονται πάνω σε φουλάρια μεταξωτά και βαμβακερά.

Το κατάστημα  i-D Concept Stores αγκάλιασε το έργο της δημιουργού φιλοξενώντας σε αποκλειστικότητα 2 μαντήλια από την νέα συλλογή, εμπνευσμένα το ένα από τη μάχη της Αλαμάνας και το άλλο από τον Kυκλικό Xορό.

010C0873

Στη βραδιά του λανσαρίσματος είχαμε  την ευκαιρία να δούμε από κοντά όλη τη συλλογή του brand, την υπέροχα φιλοτεχνημένη βιτρίνα με φιγούρες εμπνευσμένες από τα μαντήλια καθώς και να γνωρίσουμε τη δημιουργό Εύα Παπαδοπούλου.