Ακόμη και εάν ήταν αρκετά πετυχημένη η περασμένη Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης, στην οποία δεν παρευρέθηκε ζωντανά το κοινό για να παρακολουθήσει τα ντεφιλέ, η πραγματική μαγεία για τους σχεδιαστές και τους λάτρεις της μόδας είναι όταν μπορούν να θαυμάσουν από κοντά τις δημιουργίες πάνω στα μοντέλα. Έτσι, για την επόμενη NYFW, προβλέπεται να υποδεχθεί εκ νέου ντεφιλέ με φυσική παρουσία, από τις 8 έως τις 12 Σεπτεμβρίου, όπως ανακοίνωσε το Συμβούλιο Σχεδιαστών Μόδας της Αμερικής (CFDA).

Ασφαλώς, η επιστροφή στις εκδηλώσεις με την παρουσία κοινού θα οργανωθεί σε προσαρμογή με τους υγειονομικούς κανόνες που βρίσκονται σε ισχύ στην πολιτεία της Νέας Υόρκης, όπως έκανε σαφές το CFDA. Ωστόσο, αναμένεται από ορισμένους οίκους να συνεχίσουν να επιλέγουν διαδικτυακή παρουσίαση των νέων συλλογών τους.

Σχεδόν το σύνολο των δύο τελευταίων New York Fashion Weeks, τον περασμένο Σεπτέμβριο και Φεβρουάριο, διεξήχθη ψηφιακά. Ελάχιστες ήταν οι εξαιρέσεις, όπως επιδείξεις μόδας των Κρίστιαν Σιριάνο ή Ρεμπέκα Μίνκοφ που παρουσιάστηκαν με φυσική παρουσία, σε εξωτερικούς όμως χώρους.

Η επίδειξη μόδας του Christian Siriano στην Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης για την σεζόν Άνοιξη/Καλοκαίρι 2021

Στις δύο αυτές σεζόν, το Συμβούλιο Σχεδιαστών Μόδας της Αμερικής ενθάρρυνε τους δημιουργούς να προτιμούν την ψηφιακή παρουσίαση παρά τις επιδείξεις με φυσική παρουσία, προκειμένου να αποφευχθούν οι κίνδυνοι διασποράς του κορωνοϊού.

Ενθαρρυμένο από την εκστρατεία εμβολιασμού, που βρίσκεται σε εξέλιξη και το σταδιακό άνοιγμα της Νέας Υόρκης, το CFDA αναμένει μια σεζόν που θα «γιορτάσει τα καλύτερα της αμερικανικής μόδας με φυσική παρουσία και μέσω διαδικτύου», δήλωσε ο γενικός διευθυντής του Στίβεν Κολμπ.

Δείτε ακόμη: Μαθήματα μόδας στην ορκωμοσία του Μπάιντεν: Τα πρόσωπα που έλαμψαν με τις επιλογές τους

Leave a Reply

Your email address will not be published.