Έχεις σκεφτεί ποτέ πόσο επιβαρύνεται το περιβάλλον από τη βιομηχανία ενδυμάτων; Η οικολογική μας συνείδηση πρέπει να αυξηθεί σε όλους τους τομείς της καθημερινότητάς μας, ακόμα και στη μόδα.

Γι αυτό το λόγο ο όμιλος Inditex, με στόχο ένα μέλλον πιο βιώσιμο, προωθεί την μείωση των περιβαλλοντικών και κοινωνικών επιπτώσεων των διαδικασιών του. Με γνώμονα αυτό, δημιούργησε το έργο Join Life, για μια μόδα με περισσότερη οικολογική συνείδηση. Όλα τα ενδύματα που φέρουν το όνομα του έργου είναι κατασκευασμένα από βιώσιμες πρώτες ύλες, όπως το οργανικό βαμβάκι, το Tencel ή το Lyocell. Με την παραγωγή ανακυκλωμένων υφασμάτων, καταναλώνονται λιγότεροι φυσικοί πόροι και παράγονται λιγότερα απορρίμματα, μειώνοντας έτσι τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις.

Τα brands του ομίλου συμμετέχουν σε αυτή την ενέργεια δημιουργώντας ενδύματα με οικολογική συνείδηση.

Η Oysho στοχεύει στην μείωση της κατανάλωσης πόρων σε όλες τις διαδικασίες της. Από την κατασκευή ενδυμάτων, μέχρι τα καταστήματα και τις online συσκευασίες της. Από τη μεριά του ο καταναλωτής, μπορεί μέσω κάποιων καταστημάτων Oysho να ανακυκλώσει χρησιμοποιημένα ενδύματα στους ειδικούς κάδους συλλογής που βρίσκονται εκεί.

Oysho Join Life - Sustainable Swimwear Collection SS18 (3) Oysho Join Life - Sustainable Swimwear Collection SS18 (1)

Η ετικέτα Join Life θα είναι παρούσα και στην Pull&Bear, με μια κολεξιόν που χαρακτηρίζεται από μια χαλαρή ερμηνεία των τάσεων. Οι ρίγες, τα παντελόνια palazzo και τα twin sets θα κυριαρχήσουν, όπως επίσης και τα φορέματα και τα sneakers που είναι προάγγελοι της σεζόν. Η χρωματική παλέτα την οποία χρησιμοποίησε η Pull&Bear περιλαμβάνει το χακί, το χρώμα της άμμου και το ροζ σάπιο μήλο. Η ανδρική κολεξιόν αποτελείται απο παντελόνια, φούτερ, T-shirts και παπούτσια και οι χρωματισμοί της είναι στις αποχρώσεις του λευκού, μαύρου, του ταμπά καθώς επίσης, του χακί και του σωμόν.

PB_JOINLIFE_SS2018_RGB_01 PB_JOINLIFE_SS2018_RGB_02

Ανακάλυψε τις νέες κολεξιόν στα καταστήματα Oysho και Pull&Bear.

Το έργο Join Life είναι μια καταπληκτική πρωτοβουλία για ένα περιβάλλον βιώσιμο για εμάς και τις επόμενες γενιές. Ο σεβασμός προς τους πόρους της γης θα έπρεπε να είναι προτεραιότητα όλων μας, και τέτοια έργα μας το υπενθυμίζουν αυτό.