Επιλέγοντας τον Ghali, τον Μιλανέζο ράπερ με καταγωγή από την Τυνησία –ο οποίος προς το παρόν είναι στο στούντιο και εργάζεται πάνω στο τελευταίο του άλμπουμ– η ιταλική εταιρεία συνεργάζεται για πρώτη φορά με έναν καλλιτέχνη που ενσωματώνει τις θεμελιώδεις αξίες της πολυπολιτισμικότητας και της κοινωνικής ενσωμάτωσης.

 Ο Ghali θα δημιουργήσει μία σειρά μίνι συλλογών για τη United Colors of Benetton

 Ο Ghali είναι ένας ράπερ του οποίου ο χαρακτηριστικός ήχος είναι ένα μείγμα από διαφορετικά στυλ και ένας από τους πιο σημαντικούς καλλιτέχνες της γενιάς του. Ο Ghali θα γίνει το νέο βασικό πρόσωπο της United Colors of Benetton. Στο πλαίσιο της νέας συνεργασίας, ο Ghali θα δημιουργήσει μία σειρά από μίνι συλλογές που θα αντιπροσωπεύουν τόσο τις αξίες του καλλιτέχνη όσο και εκείνες της εταιρείας.

Για πρώτη φορά, η United Colors of Benetton συνδέεται με έναν καλλιτέχνη που ενσωματώνει άρτια τις αξίες της εταιρείας. Γεννημένος στην Ιταλία από Τυνήσιους γονείς και μεγαλωμένος στα προάστια του Μιλάνου, οι μελωδίες των τραγουδιών του συνδυάζουν ανατολίτικους και ηλεκτρονικούς ήχους, ενώ οι στίχοι των τραγουδιών του γραμμένοι στα ιταλικά, τα γαλλικά και τα αραβικά μιλούν για τον διάλογο μεταξύ των ανθρώπων και την κοινωνική ενσωμάτωση.

«Θαυμάζουμε το στυλ του, τις ιδέες του, τη στάση του», σχολιάζει ο Massimo Renon, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Benetton. «Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με έναν σπουδαίο καλλιτέχνη, ειδικά κάποιον που μοιράζεται τις αξίες μας».

«Κάθε ευκαιρία που μου δίνετε για να πειραματιστώ και να διευρύνω την τέχνη μου με χαροποιεί ιδιαίτερα», σχολιάζει ο Ghali. «Είμαι πολύ περήφανος και χαρούμενος που δημιούργησα μια σειρά συλλογών για ένα εμπορικό σήμα όπως η United Colors of Benetton. Είναι μια μεγάλη πρόκληση και ανυπομονώ να ξεκινήσω τη συνεργασία μου μαζί τους».