Ο Virgil Abloh, ο ιδρυτής της μάρκας Off-White και καλλιτεχνικός διευθυντής του οίκου Louis Vuitton, μεταφέρει τα κλασικά μπασκετικά sneakers σε νέο level, παρουσιάζοντας… sneakers από τζιν! Πριν από έναν περίπου χρόνο ο Abloh, αποκάλυψε ένα sneaker, το οποίο ονομαζόταν LV 408 Trainer και διέθετε τζιν μπλε ύφασμα με το μονόγραμμα του οίκου. Τώρα ο οίκος προσφέρει μια High-end έκδοση του sneaker, το οποίο ονομάζεται LV Trainer και πρωτοπαρουσιάστηκε στο σόου για την συλλογή Φθινόπωρο/ Χειμώνας 2020-21.

To LV Trainer σχεδιάστηκε από τον Virgil Abloh και παίρνει έμπνευση από τα κλασικά sneakers για μπάσκετ. Διαθέτει ένα επάνω μέρος από τζιν μπλε ύφασμα που έχει υποστεί πολλαπλές πλύσεις, στο οποίο είναι τυπωμένο το κλασικό μονόγραμμα του οίκου, μια ξεχωριστή υπογραφή LV στο πλάι και τα αρχικά του οίκου στην γλώσσα και την φτέρνα. Το πρωτότυπο ζευγάρια sneakers είναι ήδη διαθέσιμο στα online και φυσικά καταστήματα του οίκου και κοστίζει… 1,190$!

© Louis Vuitton

Το sneaker διαθέτει επίσης μια λευκή μεσαία σόλα και μια διάφανη εξωτερική σόλα από καουτσούκ, και σύμφωνα με τον οίκο, χρειάστηκαν 7 ώρες ραψίματος για να κατασκευαστεί κάθε ζευγάρι.

© Louis Vuitton