Είναι high fashion; Είναι πρωτοποριακό; Είναι ανατριχιαστικό και creepy; Μοιάζει να έχει βγει από ταινία τρόμου; Είναι αστείο; Είναι ωραίο; Δεν ξέρουμε τι να πρωτοπούμε για την νέα συλλογή του Οίκου Moschino για την σεζόν Άνοιξη – Καλοκαίρι 2021 που λόγω Covid-19 δεν παρουσιάστηκε σε ζωντανά μοντέλα αλλά σε… μαριονέτες. 

Τα ρούχα παρουσιάστηκαν σε μαριονέτες ύψους μόλις μερικών εκατοστών, που περπάτησαν σε έναν αντίστοιχα κοντό διάδρομο. Φυσικά, οι προσκεκλημένοι δεν ήταν ούτε εκείνοι αληθινοί άνθρωποι αλλά επίσης μαριονέτες που μοιάζουν με επιφανή άτομα του χώρου της μόδας.

H ιδέα της πασαρέλας από μαριονέτες του Οίκου Moschino

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του οίκου, Jeremy Scott, απευθύνθηκε για την πρωτότυπη πασαρέλα στο εργαστήριο του Jim Henson, σε μία περίοδο που όλοι οι κορυφαίοι σχεδιαστές μόδας αναζητούν ευφάνταστους τρόπους για να παρουσιάσουν τις κολεξιόν τους στο κοινό, εξ αποστάσεως.

Ο Scott αποφάσισε να διοργανώσει την κυριολεκτικά μικρότερη πασαρέλα, φροντίζοντας μεταξύ των άψυχων καλεσμένων να κάθονται ομοιώματα διασήμων όπως η μίνι Anna Wintour και μία μαριονέτα που έμοιαζε στον εκδότη της Βρετανικής Vogue, Edward Ennifull.

«Δεν ήταν μόνο τα ρούχα που έπρεπε να παρουσιαστούν σε μικρότερη κλίμακα αλλά και όλα τα αξεσουάρ και όλο το κοινό έπρεπε επίσης να σχεδιαστεί και να ντυθεί» αναλόγως, λέει ο Scott στο CNN Style. Εξίσου μεγάλη φροντίδα δόθηκε και στις λεπτομέρειες του διάκοσμου αφού πάνω από τα ξύλινα μοντέλα έλαμπε ένας μικρός, φωτεινός πολυέλαιος.

moschino

Τα σύνολα που παρουσιάστηκαν από τις μαριονέτες, θα είναι διαθέσιμα σε κανονικά, ανθρώπινα μεγέθη σε όλα τα καταστήματα. 

Ανάμεσα στα κουκλάκια που παρακολούθησαν το σόου ήταν φυσικά και το ομοίωμα του Scott, που φορούσε ένα εντυπωσιακό στέμμα και ένα λιτό, Moschino t-shirt.

«Όσο κι αν αγαπώ να συνεργάζομαι με μαριονέτες, και όσο υπερήφανος κι αν είμαι για αυτό το σόου, μου έχει λείψει να δουλεύω με αληθινά μοντέλα και η ενέργειά τους. Η ενέργεια του να έχεις ένα πραγματικό κοινό και όλοι να είναι συγκεντρωμένοι. Ελπίζω πολύ σύντομα να μπορώ να το κάνω διά ζώσης».   

moschino