Η COCO-MAT από το 2012, στα πλαίσια της κοινωνικής της ευθύνης, στηρίζει τις γυναίκες οι οποίες έχουν υποστεί χειρουργική επέμβαση λόγω καρκίνου του μαστού.

Έως σήμερα έχουν βοηθηθεί πάνω από 5.500 γυναίκες, προσφέροντάς τους μαξιλάρια σε σχήμα καρδιάς.

Επτά ογκολογικά νοσοκομεία στην Ελλάδα, 3 στην Γερμανία, και 2 στο Βέλγιο και στην Ολλανδία έχουν ενταχθεί στην δράση αυτή με μεγάλη επιτυχία, λαμβάνοντας θετικά και ενθαρρυντικά σχόλια για να συνεχίσει η COCO-MAT να στηρίζει τις γυναίκες που έχουν ανάγκη.

Pillow

Η πρωτοβουλία με την ονομασία Heart Pillow ξεκίνησε το 2001 στο Erlanger Medical Center του Tennessee, Η.Π.Α. και έχει επεκταθεί σε περισσότερες από 50 πόλεις σε 18 χώρες με την εθελοντική βοήθεια πολλών ανθρώπων ανά τον κόσμο.

Σήμερα, η COCO-MAT, ονομάζοντας την δράση της αυτή “The Pillow Positive project”, βοηθά ακόμα περισσότερες γυναίκες μέσα από διάφορες δράσεις και συνεργασίες με ογκολογικά νοσοκομεία και ιδιωτικούς γιατρούς, αποσκοπώντας σε ένα παγκόσμιο κίνημα στήριξης.

Τι είναι το μαξιλάρι Pillow Positive;

Το μαξιλαράκι pillow positive είναι ένα μαλακό μαξιλαράκι σε σχήμα καρδιάς που σχεδιάστηκε ως βοήθημα για τις γυναίκες που έχουν υποστεί χειρουργική επέμβαση, αντιμετωπίζοντας τον καρκίνο του μαστού.

Σε ποιο στάδιο είναι κατάλληλα να δοθούν;

Μαξιλαράκια καρδιάς δίνονται σε γυναίκες στο πρώτο κιόλας μετεγχειρητικό στάδιο, βοηθώντας άμεσα στην ταχύτερη ανάρρωσή τους.

Σε τι βοηθά το σχήμα του;

Το σχήμα του μαξιλαριού επιτρέπει στις γυναίκες να το κρατούν κάτω από το βραχίονα, απαλύνοντας τον πόνο, βοηθώντας στη μείωση του οιδήματος και προστατεύοντας το σημείο της τομής.

Η στήριξη είναι πολύ σημαντική αφού έχει αναφερθεί από εγκεκριμένους γιατρούς, ότι μειώνεται κατά ένα βαθμό η χρήση παυσίπονων και καλυτερεύει η ψυχολογία των ασθενών.

Από τι αποτελείται;

Είναι φτιαγμένο από 100% βαμβακερή θήκη εξασφαλίζοντας απαλή επαφή με το δέρμα, ενώ το γέμισμά του από πλενόμενο αγνό παρθένο μαλλί διασφαλίζει την απαιτουμένη υγιεινή.

Το μαξιλάρι σε σχήμα καρδιάς μεταφέρεται και προσφέρεται σε υφασμάτινη βαμβακερή

τσάντα COCO-MAT. Το μαξιλαράκι καρδιάς είναι φτιαγμένο από φυσικά υλικά με την γνωστή τεχνογνωσία που χρησιμοποιεί η COCO-MAT όπως στα προϊόντα της και κατασκευάζεται από γυναίκες ευάλωτων κοινωνικών ομάδων στην περιοχή της Ξάνθης.

Πως λειτουργεί το Pillow Positive

Στόχος του project είναι να κινητοποιήσει τους ανθρώπους να βοηθήσουν το project, δημιουργώντας ένα δίκτυο με σκοπό να διαδοθεί ακόμα περισσότερο η στήριξη προς τις γυναίκες με καρκίνο του μαστού. Έτσι δημιουργήθηκε ένας μηχανισμός με την ονομασία «Στήριξε και εσύ το Pillow Positive Project» όπου θα δίνει την δυνατότητα στους ενδιαφερόμενους να προτείνουν φορείς, οργανισμούς και νοσοκομεία που υπάρχει ανάγκη για να παραδίδονται τα μαξιλαράκια καρδιάς αλλά και να γίνονται μέλη/εθελοντές λαμβάνοντας μέρος σε δράσεις της COCO-MAT.

Περισσότερες πληροφορίες: www.coco-mat.com/pillow-positive-project/

Δείτε αναφορές των γιατρών εδώ https://www.youtube.com/watch?v=pRfGQTVmd9w Δείτε το promo εδώ https://www.youtube.com/watch?v=B4Xmh65PGcM