Τα ευκολοφόρετα φορέματα, τα αμάνικα μπλουζάκια, τα σορτς με λάστιχο στη μέση και τα τζιν παντελόνια είναι must για τις πιο ζεστές μέρες που έρχονται. Φέτος όμως νέα καινοτόμα υλικά διεκδικούν μια θέση στη ντουλάπα μας. Ταυτόχρονα η cool διάθεση της δεκαετίας του 1990 επιστρέφει δυναμικά. Η βιομηχανία της μόδας έχει πραγματοποιήσει στροφή το τελευταίο διάστημα στοχεύοντας στην ενίσχυση της βιωσιμότητας. Η H&M πρωτοστατεί σε αυτή την προσπάθεια, καθώς η βιολογική ίνα Agraloop Biofibre χρησιμοποιείται πλέον εκτενέστερα και σε μεγαλύτερη ποσότητα από την πρώτη φορά που εμφανίστηκε σε συλλογή της εταιρείας.

Η νέα συλλογή H&M Spring 2021, που κυκλοφόρησε πρόσφατα, παίζει με τον όγκο και με διακριτικά στοιχεία χαλαρού tailoring

Μετά το ντεμπούτο της στη συλλογή H&M Conscious Exclusive AW20, η βιολογική ίνα Agraloop Biofibre αξιοποιείται πλέον στις βασικές συλλογές. Αποδεικνύει για άλλη μία φορά ότι οι συλλογές Conscious Exclusive αποτελούν μια πρωτοποριακή θερμοκοιτίδα νέων τεχνολογιών και υλικών. Μετατρέποντας τα υπολείμματα ελαιοκράμβης σε μια φυσική ίνα, το Agraloop Biofibre χρησιμοποιείται φέτος σε κομμάτια, όπως:

-Αμάνικο cropped φούτερ

-Slip dress με κορδόνια

-Αμάνικο τζιν γιλέκο με εξωτερικές τσέπες

-Καμπαρντίνα με διακριτικά αυστηρή γραμμή

Η συλλογή περιλαμβάνει και άλλα βιώσιμα υλικά, ορισμένα από τα οποία έχουν μείνει άβαφα, όπως το οργανικό βαμβακερό ζέρσεϊ, η ποπλίνα, καθώς και το οργανικό λινό, που αντικατοπτρίζουν τον φιλόδοξο στόχο της H&M να χρησιμοποιεί μόνο 100% ανακυκλωμένα ή βιώσιμης προέλευσης υλικά έως το 2030. Η χρωματική παλέτα αποτελείται από χαλαρές και ουδέτερες αποχρώσεις – μπεζ, εκρού, γκρι και μαύρο – για να επιτρέπει τους πολλούς διαφορετικούς συνδυασμούς ανάλογα με το προσωπικό στυλ.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ