Η πρώτη αντρική και γυναικεία συλλογή μαγιό από ECONYL®  της United Colors of Benetton αναζωογονεί το φετινό καλοκαίρι, φέρνοντας μία νέα πνοή στην βιωσιμότητα στην μόδα. Πρόκειται για μια συλλογή από 100% ανακυκλωμένη ίνα νάιλον η οποία προέρχεται από μεταχειρισμένα δίχτυα και διάφορα απορρίμματα.

Το καλύτερο; Το τελικό ύφασμα που χρησιμοποιείται για τα μαγιό είναι εξαιρετικής ποιότητα, γεγονός που δίνει απίστευτη απόδοση χρώματος στα μαγιό και χαρίζει άνετη εφαρμογή. Τέλος, συνάδουν και με το διαχρονικά πνεύμα της Benetton, με τα έντονα χρώματα αλλά και με τις τελευταίες τάσεις τις μόδας, που θέλουν τα μαγιό να θυμίζουν sportswear.

 Η νέα συλλογή United Colors of Benetton Beachwear προέρχεται από τη θάλασσα και επιστρέφει στη θάλασσα.

Ο σεβασμός στο περιβάλλον υπήρξε ανέκαθεν μία από τις βασικές αξίες της εταιρείας που εδρεύει στο Treviso της Ιταλίας. Ο Όμιλος Benetton είναι ένας από τους παγκόσμιους ηγέτες στο πρόγραμμα Greenpeace Detox, αφιερωμένος στην εξάλειψη των επικίνδυνων χημικών ουσιών από την αλυσίδα εφοδιασμού της βιομηχανίας μόδας. Εξάλλου,  από το 2017 είναι επίσης μέλος της πρωτοβουλίας Better Cotton Initiative, του μεγαλύτερου προγράμματος στον κόσμο που αφορά τη βιωσιμότητα του βαμβακιού.

Η φιλοσοφία πίσω από το ECONYL®

Η κατασκευή μαγιό και ενδυμάτων από το ανακυκλωμένο νάιλον ECONYL® δίνει νέα ζωή στα, κατά τα άλλα, άχρηστα απόβλητα και μειώνει τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις που προκαλούνται από την παραγωγή νέων ινών. Το ECONYL®, που αποτελεί εφεύρεση της ιταλικής εταιρείας Aquafil, είναι το αποτέλεσμα μιας καινοτόμου διαδικασίας παραγωγής που μετατρέπει τα απόβλητα και τα απορρίμματα σε 100% ανακυκλωμένο νάιλον ενώ διατηρεί τα ίδια ακριβώς χαρακτηριστικά και την απόδοσή του χωρίς να απαιτεί τη χρήση παρθένων πρώτων υλών για την παραγωγή του.

Σχεδόν 15 τόνοι απόβλητων υλικών χρειάστηκαν για τη δημιουργία του ECONYL® που χρησιμοποιήθηκε στη νέα συλλογή μαγιό της Benetton. Το ένα τέταρτο αυτής της νέας ίνας κατασκευάζεται από μεταχειρισμένα δίχτυα ψαρέματος. Το ECONYL® είναι επίσης ευεργετικό για το περιβάλλον και με άλλους τρόπους: η νέα συλλογή εξοικονομεί συνολικά περίπου 90 τόνους εκπομπών CO2, που αντιστοιχούν σε 106 βαρέλια λαδιού και το υλικό που προκύπτει είναι απόλυτα ανακυκλώσιμο.

Η πιο στιλάτη οικολογική σειρά μαγιό για το 2021

Η συλλογή από αναγεννημένο νάιλον ECONYL® αποτελείται από δύο σειρές, τις Basic και Sporty. Η γυναικεία συλλογή, η οποία διατίθεται για άντρες και παιδιά, έχει βασικά χρώματα και διαθέτει τα πιο προηγμένα σχέδια μαγιό, με push up σουτιέν χωρίς επένδυση, με σλιπ ή στρινγκ με κορδόνια, καθώς και ολόσωμα μαγιό σε στυλ American, με τρίγωνα σουτιέν και ψηλόμεσα σλιπ. Η σειρά Sporty, περιλαμβάνει  μαγιό με αθλητικό στυλ και έντονα χρώματα, και το βασικό κομμάτι της σειράς είναι ένα ιδιαίτερα ελαστικό ολόσωμο μαγιό με τα χαρακτηριστικά χρώματα της Benetton που τονίζει την περιοχή κάτω ακριβώς από το μπούστο αλλά και τη μέση.

Η νέα συλλογή μαγιό κατασκευασμένη από το ανακυκλωμένο νάιλον ECONYL® θα είναι διαθέσιμη από τον Μάιο του 2021 στα καταστήματα της United Colors of Benetton και Undercolors of Benetton σε Ιταλία, Ελλάδα, Ισπανία, Πορτογαλία, Ρωσία, Τουρκία, Σλοβενία και Κροατία καθώς και στο ηλεκτρονικό κατάστημα της εταιρείας.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε τα:

benettongroup.com/sustainability/

gb.benetton.com/l/sustainability.html