Ευτυχώς ή δυστυχώς -μάλλον ευτυχώς- δεν έχουμε όλοι οι άνθρωποι το ίδιο σχήμα προσώπου. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν σχέδια γυαλιών που μας κολακεύουν και άλλα που μας… χαντακώνουν! Είναι τέτοια η ποικιλία σε χρώματα και σχέδια γυαλιών οράσεως και ηλίου βέβαια εκεί έξω, που ο καθένας μας μπορεί σίγουρα να βρει αυτό που του ταιριάζει περισσότερο. Η φετινή φθινοπωρινή σεζόν είναι αφιερωμένη στην ήσυχη πολυτέλεια και τo εκλεκτικό βίντατζ, οπότε να τι σου προτείνουμε εμείς από την τρομερή συλλογή της Kate Spade New York.

Οβάλ

Είναι ίσως το πιο συνηθισμένο σχήμα προσώπου, ειδικά στις γυναίκες. Πιο στενό στο μέτωπο και το πηγούνι και ελαφρώς πιο ανοιχτό στη μέση-στα μάγουλα, σε αυτό το σχήμα ταιριάζουν πολλά σχέδια. Κυρίως όμως τα τετράγωνα που στρογγυλεύουν στο κάτω μέρος. Μια πολύ καλή επιλογή είναι τα Maci από ελαφρύ ασετάτ σε ροζ ταρταρούγα.

Στρογγυλό

Το στρογγυλό πρόσωπο χρειάζεται μεγάλη προσοχή στις επιλογές των αξεσουάρ που περιβάλλουν το σχήμα του γιατί αλλιώς μπορεί να φαίνεσαι «φουσκωμένη». Προτίμησε κάτι με τετράγωνο αυστηρό σκελετό που θα φέρει ισορροπία. Να, όπως το Jordana που χαρακτηρίζεται από το ιδιαίτερο μοτίβο «μπαστούνια» και το χαρακτηριστικό λογότυπο «μπαστούνι» και στους δύο βραχίονες και έχει το διαχρονικό χρώμα ταρταρούγας.

Τρίγωνο

Πλατύ μέτωπο και μυτερό πηγούνι είναι τα βασικά χαρακτηριστικά ενός τριγωνικού προσώπου. Αν θέλεις να το καμουφλάρεις για να μοιάζει πιο συμμετρικό, δοκίμασε ένα ζευγάρι στρογγυλά γυαλιά που θα προσθέσουν τις απαραίτητες καμπύλες στο πρόσωπό σου. Τα Gabriella είναι ιδανικά γιατί συνδυάζουν τη στρογγυλή φόρμα με το ελαφρύ μέταλλο και κυκλοφορούν σε χρυσό και ροζ χρυσό χρώμα που είναι φοβερά σικ.