Η φετινή συμπλήρωση 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 έχει αποτελέσει πηγή έμπνευση για fashion brands και σχεδιαστές που δημιούργησαν συλλεκτικά κομμάτια ή επετειακές συλλογές με άρωμα Ελλάδας.

‘ergon MYKONOS

Η ‘ergon Mykonos δίνει τη δική της εικαστική παρέμβαση στην μόδα για την επέτειο των 200 χρόνων από την σύσταση του Ελληνικού κράτους, διασχίζοντας έτσι την σύγχρονη πραγματικότητα και αγγίζοντας την σύγχρονη Ελληνίδα στην ψυχή και το πνεύμα. Η γραμμική εξέλιξη των 200 χρόνων από την δημιουργία του Ελληνικού κράτους εκφράζονται σε μια σύγχρονη συλλογή σχεδιασμένη αποκλειστικά για να συνομιλήσει με την σημερινή πραγματικότητα. Η συλλογή για Άνοιξη-Καλοκαίρι 2021 είναι εμπνευσμένη από την μάτια των ζωγράφων της επανάστασης όπως την αισθάνθηκαν και την απέδωσαν στους πίνακές τους με σχεδόν «δημοσιογραφική λεπτομέρεια». Τα χρώματα, οι μορφές, η ποικιλία και η πολυπλοκότητα των ενδυμασιών που έμειναν ταυτισμένα με την ελληνική επανάσταση αλλά και η δύναμη των γυναικών της εποχής, αποτέλεσαν για εμάς τα νέα σύμβολα που ορίζουν την συλλογή του 21.

Mosty200

Με αφορμή την επέτειο 200 χρόνων από  την Ελληνική Επανάσταση, το mosty.com τιμά τις ηρωίδες του 1821 αλλά και όλες τις γυναίκες που καθημερινά σήμερα κάνουν τη δική τους μικρή ή μεγάλη επανάσταση με μία επετειακή συλλογή αφιερωμένη στη Βιοτεχνική Σχολή Τήνου. Η ομάδα του e-shop με τις δημιουργίες νέων και δημοφιλών Ελλήνων σχεδιαστών, παρουσιάζει μία συλλογή greek chic ρούχων και ένα επετειακό t-shirt με την εξέχουσα μορφή της κυκλαδίτισσας Μαντώ Μαυρογένους με στόχο τη στήριξη της Βιοτεχνικής Σχολής Τήνου και των εργαστηρίων υφαντουργικής που πραγματοποιούνται από το 1898 στο νησί.

 

Kalogirou Exclusive Collaboration

Το ιστορικό brand KALOGIROU συμμετέχει στον εορτασμό της εθνικής επετείου μέσα από μία ιδιαίτερα ξεχωριστή και δημιουργική συνεργασία που ενώνει την τέχνη με τη μόδα.  Σε συνεργασία με το ιταλικό brand Superga και τον διεθνώς καταξιωμένο Έλληνα καλλιτέχνη Κωνσταντίνο Κακανιά, δημιουργήθηκε ένα limited edition υπόδημα με την εικαστική υπογραφή του καλλιτέχνη και την εκκεντρική alter-ego περσόνα του, την κυρία Τεπενδρή.  Η συναρπαστική προσωπικότητα που έχει δημιουργήσει ο Κωνσταντίνος Κακανιάς και έχει αποθεωθεί παγκοσμίως, μεταμορφώνεται για τη συλλεκτική αυτή capsule συλλογή σε ηρωίδα της Ελληνικής Επανάστασης, δοξάζοντας τον ξεσηκωμό των Ελλήνων, με τον ίδιο δυναμισμό, πάθος και αποφασιστικότητα που μας έχει συνηθίσει χρόνια τώρα να αντιμετωπίζει την εκλεκτική της καθημερινότητα.

The Motley Goat

Με αφορμή την συμπλήρωση των 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, η The Motley Goat συμβάλλει με τον δικό της τρόπο στους εορτασμούς με ένα συλλεκτικό σχέδιο περιορισμένης έκδοσης φουλαριού σε 100% μετάξι, εμπνεόμενη από σημαντικές στιγμές στην πορεία προς την Ανεξαρτησία, και ειδικότερα αυτή της ίδρυσης της Φιλικής Εταιρείας το 1814 στην Οδησσό.