Αρχίζεις να τα δοκιμάζεις στο χέρι σου και κάνεις λίστα με ποια θα πάρεις τελικά. Εντάξει καλός είναι και αυτός ο τρόπος για να δεις το χρώμα και την υφή αλλά έτσι δεν θα δεις αν σου ταιριάζει στο πρόσωπο και το χειρότερο είναι ότι από τη στιγμή που το αγόρασες δεν μπορείς να το αλλάξεις. Δες παρακάτω τι αποχρώσεις σου ταιριάζουν για να μην χάνεις χρόνο στο μαγαζί.

Αν έχεις πολύ άσπρη επιδερμίδα σου πηγαίνουν όλα τα nudes, τα ανοιχτά ροζ και τα ανοιχτά κοραλλί. Αυτά τονίζουν πολύ ωραία το πρόσωπό σου και φαίνεται σαν να έχεις πορσελάνινο δέρμα. Απέφυγε χρώματα όπως καφέ και ότι έχει βάση το κίτρινο που σε χλωμιάζουν.

Αν έχεις μέτρια επιδερμίδα απέφυγε τα πολύ έντονα κόκκινα και προτίμησε τα λίγο πιο σκούρα όπως και το σκούρο ροζ που θα σου πηγαίνει και το ανοιχτό μωβ.

Αν έχεις μέτρια επιδερμίδα με πράσινους υποτόνους σου πηγαίνουν πολύ όλες οι αποχρώσεις του καφέ, το μπορντό και το μωβ αλλά μην προτιμήσεις χρώματα όπως το ροζ.

Αν έχεις μέτρια επιδερμίδα με κίτρινους υποτόνους απέφυγε το πορτοκαλί, κόκκινο και ό,τι έχει βάση το κίτρινο που θα σε δείχνουν χλωμή. Τα σκούρα καφέ και μωβ όμως θα ταιριάξουν απίστευτα στο πρόσωπό σου.

Αν έχεις σκούρα επιδερμίδα σου πηγαίνουν και όλες οι σκούρες αποχρώσεις του καφέ, κόκκινο και μωβ και προτίμησε να μην φορέσεις κάτι που να πορτοκαλίζει.